BiH: Nude kravu za automobil

Prema rečima predsednika upravnog odbora Saveza udruženja potrošača BiH, Gordane Bulić, vozni park je sve stariji i kupoprodaja je svedena na razmene čak i polovnih vozila, što pokazuje da je došlo do velikog osiromašenja stanovništva, pišu "Nezavisne novine".

Vlasnik jednog FIAT-a iz Banjaluke, koji već četiri meseca pokušava da ga proda, kaže da tokom tog perioda nailazio na niz neobičnih ponuda.

"Zvao me je nedavno čovek koji mi je nudio kravu i još 770 evra. Prvo sam mislio da je u pitanju neko od mojih poznanika, pa se sa mnom šali, ali sam kroz razgovor shvatio da je u pitanju penzioner, ozbiljan čovjek. Gotove pare, koje su meni potrebne, niko ne nudi", naveo je taj Banjalučanin.

Zaposleni sa portala koji oglašavaju prodaju vozila potvrdili su da potencijalni kupci većinom nude nešto u zamenu, čak i domaće životinje, uz eventualno malu doplatu. Sa portala mobile.ba kažu da su najtraženija vozila koja koštaju od 6.000 do 10.000 maraka (3.068 do 5.113 evra).

Vlasnici vozila smišljaju sve originalnije načine kako bi ih prodali. Tako je prethodnih meseci, vlasnik Golfa, koji se prodavao za 600 maraka (307 evra), u oglasu napisao - "plaćanje isključivo solarno - pare na sunce", pa dodao "može u tri rate, ali kad daš treću ratu dobijaš i auto". Drugi prodavac Golfa je svoje vozilo umotao u celofan i napisao "na prodaju neotpakovan Golf 2, može i zamena za Golf 7".

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još