Ilić: Hrast će biti zaštićen čeličnom oblogom, ostaće na mestu koliko košta da košta

Ilić je gostujući na Radio-televiziji Srbije rekao da su saglasnost na projekat dali i sudski veštaci, Zeleni, lokalna vlast, Skupština Srbije i Spomenici kulture, a ceo problem bio bi izbegnut da je neko ranije pomenuo hrast kod Savinca.

"Asflat će biti potpuno odvojen jednim betonskim armiranim nosačem, tako da asfalt ne ošteti žile, a ni žile asfalt. Na taj način će se izbeći moguća oštećenja autoputa", rekao je Ilić.

"Nadležni neka se pitaju što ranije nisu reagovali, a ovi što se okupljaju kod hrasta, nema potrebe više da se okupljaju jer ćemo učiniti sve da hrast ostane"
, rekao je Ilić.

On je kazao da će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da hrast, koji je viši od 40 metara, s obimom stabla 7,5m, ostane na tom mestu i dodao da mu je drago što i vlada insistira na tome i što je i vicepremijer Aleksandar Vučić tražio od njega da učini sve što je moguće.

Ilić je rekao i da će se autoput graditi i da će hrast ostati koliko "košta da košta". To je, dodao je, stav vlade, države i predsednika.

Upitan o rekonstrukciji vlade, Ilić je odgovorio da sa njim niko o tome nije razgovarao i da je ovih dana bio na putu.

"Razgovaraćemo o tome. Sve što vlada smatra da treba da učinim, učiniću, kao što je uvek i bilo", kazao je Ilić.

U nedelju, 7. jula, pod sloganom "Hrast ne sme pasti" u mestu Savinac kod Gornjeg Milanovca odžan je protest za očuvanje "hrasta zapisa" koji je na trasi budućeg auto-puta Beograd-južni Jadran.

Izvor: blic

Pogledajte još