Leto na Gardošu

0

Tradicionalna kulturno zabavna manifestacija "Leto na Gardošu" održaće se od 8. jula do 26. avgusta uz brojne programe za decu i odrasle. Zemunsko kulturno leto počinje večernjom predstavom za decu "Smehotresni kalambur" u izvođenju Peđolina i završava se takođe predstavom za decu "Pipi Duga Čarapa" u izvođenju Pozorišta Čarapa.

Ovogodišnje „Leto na Gardošu“ deci je posvetilo programe koji će se odrzazvati u nedelju i ponedeljak, ulaz za mališane je slobodan a karta za pratioca košta 150 dinara.

Sredom, petkom i subotom na sceni na Gardošu biće programi za odraslu publiku: komedije, kabarei, koncerti.

Prvi takav program je u sredu, 10. jula uveče, biće izvedena komedija „Sokin i Bosna“ u režiji Juga Radivojevića u kojoj igraju: Ljiljana Blagojević, Sonja Knežević, Kalina Kovačević i Viktor Savić.

Pisac teksta za predstavu Milica Konstantinović napominje da u patrijarhalnoj Srbiji 21. veka, komedija je neizbežno i dalje porodična, vezana za majke, babe, tašte, očeve, svekrve, pašenoge, šurnaje i zetove.

– Koliko god se trudila da napišem komediju o Balkanu 21. veka, koja neće biti porodična, mentalitetska slika i neće ličiti na salonsku komediju od pre sto godina i više, nego će apelovati na racionalni aspekt publike i biti odraz novog promišljanja sveta od strane pisca, shvatam da je upravo stvar ličnog i umetničkog sazrevanja i uviđanje da su pojedine istine sa razlogom postojane i da je najteže stvoriti ono ‘već viđeno', a da izgleda kao novo i da bude ‘zaista smešno' – ističe autorka u pratećem tekstu.

Program manifestacije

U petak,12. jula na Gardošu će gostovati Knjaževski teatar Kragujevac sa komedijom „Strašni lav“ a sutradan uveče je koncert „Ja pevam svoj bluz“ Gorana Sultanovića i prijatelja.

Program za decu 14. i 15. jula donosi predstave za decu „Carevo novo odelo“ i „Ja sam se zaljubiška“ u izvođenju Pan Teatra.

U sredu, 17. jula na programu je komedija „Jazavac pred sudom“ a u petak, 19. jula „Drž ne daj“. U subotu, 20. jula je koncert tria „Trojica“ Nedeljković, Andrejević, Bokun.

U nedelju, 21. jula i ponedeljak, 22. jula su na programu predstava za decu „Gusarsko blago“ i „Sunđer Bob i velika pljačka“.

Mono komediju izvešće u sredu, 24. jula Tatjana Kecman a u petak, 26. jula je komedija „Luda žurka“.

U subotu, 27. jula predviđen je koncert „Ima jedan kućerak na Gardošu“u izvođenju Vlade Kanića i taburaša „Gornja Varoš“.

Na kraju jula su još dve predstave za najmlađu publiku, u nedelju, 28.jula „Ko se boji vuka još“ u izvođenju Teatra Talija i ponedeljak, 29. jula „Doživljaji mačka Toše“ u izvođenju istog teatra za decu. Julski program završava se u sredu, 31.jula komedijom „Sve za tebe ljubavi moja“ sa Minom Lazarević, Pavlom Pekićem i Srđan Ivanovićem.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.