Rakije u epruveti hit na Egzitu

Za razliku od pretgodnih godina kada su se prodajom rakije u epruvetama bavile isključivo devojke, ove godine one su dobile značajnu konkurenciju u snažnijem polu, a kako prodavaca rakije do sada nikada nije bilo više može se zaključiti da je prodaja "vatrene vode" u epruvetama i najbolji način da se iskoristi Egzit festival kako bi se stiglo do kakve takve zarade.

Devojke i mladići koji već od popodnevnih sati da po jutra "špartaju" podgrađem Petrovaradinske tvrđave i Petrovaradinskim mostom, nudeći različite vrste rakija nasutih u epruvete, kažu da se lepo zabavljaju i da im je ta prodaja dobra prilika da kroz komunikaciju sa posetiocima Festivala i potencijalnim mušterijama upoznaju mlade ljude iz svih krajeva sveta, ali i da nešto zarade.

Prodavci su o kvalitetu kajsijevače, loze, dunjevače, šljivovice i drugih rakija naučili sve, ali ono što je od njih nemoguće izvući je odakle su nabavili rakiju koju prodaju, ko je proizvođač i koliku zaradu imaju na epruveti.

Ono što se zna su cene koje se kreću od 50 do 100 dinara po epruveti.

Za razliku od broja prodavaca rakije, koji je značajno povećan u odnosu na predhodne godine, broj uličnih prodavaca hrane, odnosno pljeskavica i drugih specijaliteta sa roštilja je drastično smanjen, tačnije na prilazima Egzitu uopšte ih nema.

Da li je tome razlog dobar rad inspekcijskih službi ili slaba zarada, nije poznato, ali ono što je definitivno dobro, to je da je vazduh mnogo čistiji bez dima i raznoraznih mirisa koje ulična prodaja hrane sa sobom nosi.

(Izvor: Tanjug, Novi magazin)

Pogledajte još