U talasu bombaških napada u Iraku poginula 31 osoba

Policija je navela da su se napadi dogodili neposredno pre ramazanske večere iftar, kojom se završava celodnevni post tokom svetog meseca Ramazana.

U Kutu je eksplodirao automobil bomba u blizini pekare i tom prilikom je poginulo devet, a ranjeno 42 ljudi, dok je u eksploziji drugog automobila bombe severno od Hile ranjeno dvoje policajaca.

Automobil bomba eksplodirao je i na pijaci u Karbali, gde je poginulo četvoro, a ranjeno 19 ljudi. Još jedna automobil bomba eksplodirala je u Nasiriji, gde je poginulo dvoje, a ranjeno 25 ljudi.

U Basri, na jugu Iraka, eksplodirale su zvučna bomba, automobil bomba i bomba postavljena pored puta. Poginulo je osam, a ranjeno 35 ljudi. Još pet ljudi je poginulo u provinciji Nineveh na severu Iraka.

U eksploziji bombe postavljene pored jednog puta južno od Mosula poginuo je lokalni zvaničnik Muhamed Obaid Sulta, zajedno sa jednim od sinova. Drugi sin je ranjen.

Na meti druge bombe postavljene pored puta bio je još jedan lokalni zvaničnik Sad Ali Šuvait u čijoj eksploziji su ranjena četvorica njegovih telohranitelja.

U Mosulu su dva vojnika ubijena iz vatrenog oružja na kontrolnom punktu. Jedan policajac je ubijen, a drugi ranjen u napadu na kontrolni punkt južno do tog grada, dok su u eksploziji bombe postavljene pored puta, čija meta je bio konvoj šefa policije u Ninevehu, brigadni general Kaled al-Hamdani, ranjena trojica njegovih telohranitelja.

U Faludži, zapadno od Bagdada, naoružani napadači su ubili policijskog zvaničnika Ijada al-Samaraija i ranili njegova dva telohranitelja u blizini jedne džamije. U bombi postaljenoj pored puta blizu jednog restorana, severozapadno od Bakube poginulo je dvoje, a ranjeno troje ljudi.

Izvor: blic

Pogledajte još