Hoće vanrednu sednicu: Opozicija traži smenu Žarka Obradovića

Smenu Obradovića su zatražila 84 poslanika Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Liberalno-demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i dva samostalna poslanika, Nikola Tulimirović i Riza Halimi.

U obrazloženju zahteva za vanrednu sednicu navodi se da Obradovića treba smeniti sa mesta ministra prosvete zbog nemarnog odnosa prema učenicima, roditeljima i celom društvu, kao i zbog loše organizacije male mature u osnovnim školama.

Kako je navedeno, ministar, uprkos problemima, ne smatra sebe odgovornim za poništavanje male mature, neko vreme je ignorisao činjenicu da su testovi ukradeni, a na kraju je doneta odluka o poništavanju male mature, čime je naneta šteta đacima i prosveti u Srbiji.

Poslanik DS-a i predsednik Odbora za obrazovanje i nauku Miodrag Stojković rekao je novinarima da su zahtev za vanrednu sednicu o smeni ministra prosvete potpisala 84 poslanika opozicije.

"Obrazovanje je iz godine u godinu sve gore. Nauka je u katastrofalnom stanju i mala matura je ključno mesto koje ne treba da zaboravimo", rekao je Stojković, iznoseći razloge za smenu ministra prosvete.

Stojković je rekao da je loše stanje u prosveti kulminiralo posle poništavanja male mature.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pogledajte još