Exit: Pomoći ćemo povređenom mladiću

Kako je u organizaciji Egzita rečeno za Mondo, sa Srđanom V. odmah je stupljeno u kontakt, i uprava festivala spremna je da mu uputi pomoć.

Srđan V. tvrdi da je tokom nastupa Dejvida Gete na Egzitu pogođen laserskim zrakom u oko. Lekari Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije potvrdili su da je povreda nastala od lasera, ali da je rano govoriti o prognozama lečenja i da li će se mladiću vratiti vid, dok se krv ne povuče iz desnog oka.

Mi smo prvog dana stupili u kontakt sa povređenim mladićem i ponudili mu pomoć”, potvrdili su organizatori festivala.

Oni dodaju da stoje iza toga da njihov laser nije mogao na taj način da povredi mladića, jer je testiran i ima sertifikat da nije opasan po ljudsko oko.

Ipak, sve što se dogodi na našem festivalu na neki način smatramo svojom odgovornošću, i sa ljudske strane, spremni smo da pomognemo”.

Egzit podseća i da renomirani svetski izvođači ne bi dolazili da nastupaju u okolini koja nije potpuno bezbedna, a da je naročito Geta insistirao na bezbednosti, zajedno sa njima, jer je pretprošle godine njegov nastup u Srbiji odložen zbog rušenja bine. Tada se srušila nadstrešnica nad binom tokom tonske probe benda Mistake Mistake, a dvoje članova benda lakše je povređeno.

Izvor: novinenovosadske

Pogledajte još