Afera "Snimak": Milo Đukanović na saslušanju

Đukanović je prvobitno trebalo da bude saslušan 16. jula, ali je to odloženo, jer je crnogorski premijer tog dana imao tematsku konferenciju za novinare posvećenu vladinoj politici prema Kombinatu aluminijuma Podgorica.

Afera "Snimak" vezana je za objavljivanje audio snimaka sa sednica organa DPS na kojima se razgovaralo o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe
, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Đukanović je ranije kazao da je afera "Snimak" plod opozicione manipulacije, kako bi ostvarila bolji rezultat na aprilskim predsedničkim izborima u toj državi.

"Afera 'Snimak' je produkt tipično balkanske političke iluzije da se do izbornog uspeha može doći manipulacijama, manirima slabića svesnog da nije u stanju da se biračima predstavi novim kvalitetom, pa stoga opredeljenog da svoj hendikep pokuša nadomestiti diskreditovanjem političke konkurencije", naveo je on.

Anketni odbor do sada je saslušao više funkcionere DPS-a, a svi oni su negirali navode da je prilikom zapošljavanja bilo favorizavanja članova te partije.

Odlukom o formiranju Anketrnog odbora predviđeno da na čelu tog tela bude predstavnik opozicije, odnosno Koča Pavlović iz Demokratskog fronta, a odbor treba da do kraja da jula završi parlamentarnu istragu o aferi "Snimak".

Zamenik vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković saopštio je ranije da je pokrenut i istražni postupak u vezi sa aferom "Snimak", dodajući da ispitivanje tog slučaja neće trajati u nedogled.

(Izvor: B92, Tanjug)

Pogledajte još