Mihajlović: Objeditiniti resore energetike i rudarstva

"Moj stav je poznat još iz predizborne kampanje, ne samo da treba da postoji jedno ministarstvo energetike i rudarstva, već je ozbiljan problem preplitanje nadležnosti u sektoru životne sredine, jer je delom i u jednom i u drugom ministarstvu," rekla je ona.

Prema njenim rečima, apsurdno je da je upravljanje na primer nacionalnim parkovima kod ministra Milana Bačevića, a održavanje kod nje. "Ima mnogo takvih primera. A ako idemo u susret EU, onda je poglavlje 27 veoma značajno, te životna sredina treba da je posebno ministarstvo," zaključila je ona.

Na pitanje da li će tražiti smenu Dušana Bajatovića ona je rekla da je to pitanje za predsednika SPS ali da će "SNS na osnovu odluka SPS i lidera te stranke Ivice Dačića procenjivati koliko ozbiljno rade na rekonstrukciji".

"Interes Srbije i nas iz SNS jeste da Srbijagas bude finansijski i organizaciono konsolidovan, jer samo tako ćemo biti odgovoran i iskren partner sa partnerima iz Rusije,"
rekla je ona. Kada je reč o spekulacijama da će na čelo Srbijagasa doći Srđan Bošnjaković, Mihajlović je rekla da nije bilo zvaničnih predloga na tu temu.

Komentarišući da li postoji li mogućnost da tokom rekonstrukcije Vlade dođe i do nove preraspodele javnih preduzeća, kojima će rukovoditi stranački kadrovi, Mihajlović je ocenila da rekonstrukcija, ukoliko do nje dođe treba da pomogne da se podigne efikasnost rada Vlade i javnih preduzeća, jer "više nema vremena za čekanje".

Izvor: Kurir

Pogledajte još