Afera "pušenje": Nevena Adžemović prekršila zakon!

Pred kraj današnje rasprave na sednici Skupštine Srbije, poslanik DS-a Aleksandar Senić kazao je da je to nepoštovanje parlamenta i da se javio za reč kako bi odbranio dostojanstvo Skupštine.

Predsedavajuća sednici Vesna Kovač kazala je da i ona brani parlament i da je zato pozvala Senića da govori o amandmanu, a nakon njenog obraćanja zamenik šefa poslaničke grupe DS-a Janko Veselinović kazao je da ukazivanje na kršenje zakona treba da bude prioritet jer i poslanici moraju da poštuju zakone koje donose, kao i one zakone koje su donele njihove kolege iz prethodnih skupštinskih saziva.

Velimir Ilić, koji je i lider NS, kazao je da nije redar i da ne želi to da kometariše.

"Neko sada zapali elektronsku cigaru, ako treba da ih snimam... Ne želim da to sad komentarišem"
, rekao je Ilić.

Marjan Rističević iz Srpske napredne stranke takodje se javio po povredi Poslovnika jer su se, kako je naveo, čule "teme iz privatnih života".

"Ko puši i gde puši nije tema"
, kazao je Rističević i upitao poslanike DS-a sa kojim su to pravom uspeli da utvrde da je neko prekršio zakon.

Poslanica Nevena Adžemović zapalila je danas cigaretu u skupštinskom restoranu u vreme pauze u skupštinskoj raspravi. Sedela je u društvu s ministrom Ilićem. U restoranu je tada bio i Janko Veselinović iz DS-a.

Po zakonu, u skupštinskom restoranu, kao i u celoj zgradi parlamenta, zabranjeno je zapaliti cigaretu.

Posle kraće polemike, završena je rasprava o amandmanima na izmene Zakona o državnom premeru i katastru.

Na kraju rasprave, ministar Ilić je povodom brojnih kritika poslanika opozicije na to što je vlada odbila njihove amandmane, zahvalio poslanicima na saradnji, na trudu koji su uložili i na podnetim amandmanima.

"Nemojte zameriti i objašnjavati sada da se ne poštuje parlament ako se odbije neki amandman. Mogu da imam svoje mišljenje ali poštujem vladu u kojoj sedim i deo sam tog tima. Dok sam deo tog tima poštovaću odluke vlade"
, poručio je Ilić.

Parlament će sednicu nastaviti u sredu kada će na dnevnom redu biti rasprava o više od stotinu amandmana podnetih na Predlog zakona o prekršajima.

Blic

Pogledajte još