Na duža putovanja rano ujutro ili kasno popodne

Prema najavama meteorologa, predstoji period sa nešto višim dnevnim temperaturama koje će u najtoplijem delu dana prelaziti trideseti podeok.

"Ukoliko putujete u najtoplijem delu dana, vozite oprezno i na svakih 150 do 200 kilometara napravite odmor i pauzu u vožnji", preporučuju u Auto-moto savezu Srbije (AMSS). Kako je navedeno, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila traju oko 30 minuta.

AMSS svim vozačima savetuje da, ukoliko planiraju putovanje prekontrolišu i pripreme svoje vozilo na vreme, kao i da pribave sva obavezna međunarodna dokumenta koja su im potrebna za vožnju i boravak u inostranstvu.

Podseća se i da Zeleni karton, koji je zamena za polisu osiguranja u inostranstvu, treba izvaditi ako se automobilom putuje u Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Albaniju, Tursku, Izrael, Iran, Maroko i Tunis, dok za zemlje Evropske unije i Švajcarsku nije potreban. Ovaj dokument pribavlja se kod osiguravajuće kuće kod koje je osigurano vozilo.

Izvor: b92

Pogledajte još