Despotovac: Privedeno 11 osoba zbog zloupotrebe službenog položaja

Oni se između ostalog sumnjiče i da su mimo zakonske procedure u 2008. dozvolili uknjižbu objekata Specijalne bolnice Trifunović u Despotovcu.

Među onima koji se terete da su stekli protivpravnu imovinsku korist zloupotrebom položaja je i nekoliko čelnika opštinske uprave Despotovca.

Među privedenima su bivši vlasnik ove bolnice Bratislav Trifunović (51) i aktuelni načelnik Odeljenja za gastrointestinalnu hirurgiju Vojno-medicinske akademije Zoran Živković (62), načelnik Službe za katastar nepokretnosti, potvrdio je direktor policije Milorad Veljović.

Privedeni su i Svetlana Milanović Milić (62) referent Odeljenja za imovinsko-pravne i stamben-komunalne poslove, urabanizam i građevinarstvo, Slavica Sinadinović (56) bivši referent u Službi za katastar nepokretnosti, Branislav Papić (66) bivši građevinski inspektor u opštini Despotovac.

Među privedenima su i Novica Ilić (61), Slavko Miletić (61), Vesna Petrović (71) i Goran Zlatković (50), svi članovi komije za tehnički pregled bolnice, Svetislav Avramović (65), bivši načelnik opštinske uprave Despotovac i Dušan Stefanović (55), šef Odeljenja za imovinske, pravne i stambeno-komunalne poslove, urbanizam i građevinarstvo.

Objekat je uknjižen u martu 2008. godine u Službi za katastar nepokretnosti opštine Despotovac bez poštovanja zakonske procedure i odgovarajuće dokumentacije, koju su izvršili referenti navedene Službe, po nalogu Zorana Živkovića.

Prethodno, radove na objektu bolnice nije kontrolisao građevinski inspektor Branisalv Papić, niti je tehnička komisija zadužena za pregled i prijem objekta, koju su činili Ilić, Miletić, Zlatković i Petrović u svom zapisniku konstatovala odstupanja od odobrenja za izgradnju.

Stefanović i Milanović-Milić sačinili su upotrebnu dozvolu na osnovu koje je uknjižen objekat iako su znali da bolnica nije izgrađena u skladu sa projektnom dokumentacijom.

Avramović je priveden zbog postojanja osnova sumnje da je izdao dopunsku upotrebnu dozvolu za nevedeni objekat, protivno zakonskoj proceduri.

Bolnica je 2008. godine prodata Republici Srbiji za dom za stara lica, a postoje osnovi sumnje da je prodata po višestruko višoj ceni.

Akcija je sprovedena u saradnji sa MUP-om, Upravom kriminalističke policije i Višim tužilaštvom u Jagodini.

Izvor: Tanjug, B92

Pogledajte još