Bihać: Eksplozija i požar u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" (VIDEO)

Veliki broj građana iz Bihaća zajedno sa pripadnicima policije, Civilne zaštite, vatrogascima, kao i zaposlenima u bolnici priskočili su u pomoć pri gašenju.

Bolnica je izgorela skoro cela, pre nego što je požar stavljen pod kontrolu oko 3.40 sati.

Svi pacijenti su evakuisani, oko 400 njih i biće smešteni u drugim zdravstvenim ustanovama.

Bolnica u Bihaću se prostire na 84.000 kvadratnih metara površine i brine o zdravlju 300.000 stanovnika Kantona. Zapošljava 850 osoba.

Ministar unutatarnjih poslova Unsko-sanskog kantona Šefik Smlatić za Klix.ba je jutros rekao da je istraga o ovom strašnom događaju već počela tokom noći. Jedinice za protivpožarnu zaštitu i Krim-služba MUP-a USK su izašli sinoć na teren.

"Urađeno je ono što se moglo tokom noći videti, a ono što je važnije je da su od jutros preduzete sve aktivnosti u pravcu rasvetljavanja ovog požara. Nezvanična informacija je još uvek to da je požar buknuo negde na delu krova glavne zgrade i onda se jednostavno proširio. Krov je toliko suv i star tako da ga je vatra brzo zahvatila celog. Ono što je najveći problem za celu bolnicu je to što sada operativni trakt nije u funkciji. Takav nemamo više nigde u kantonu. Naravno, problem je gde god da je izbio požar, ali da je bar neka druga zgrada", kaže ministar Smlatić.

Izvor: b92

Pogledajte još