Otmičar iz Klivlenda izbegao smrt: Osuđen na doživotnu robiju, plus 1.000 godina za kidnapovanje i silovanje

To takođe znači da njegove tri žrtve - Amanda Beri, Mišel Najt i Đina de Hezus neće morati da svedoče pred porotom o agoniji koju su trpele više od deset godina. One su juče izdale saopštenje u kome navode da im je laknulo i da im je drago zbog okončanja postupka.

“Rekao sam da sam spreman da sarađujem sa Ef-Bi-Ajom i da ću im sve priznati”, izjavio je Kastro juče na sudu.

Na pitanje sudije da li mu je jasno da će umreti u zatvoru i bez izgleda da ikada bude oslobođen, pedesettrogodišnji Kastro je odgovorio:

“Shvatam to i rekao sam da znam da ću biti najstrože kažnjen zbog seksualnih zločina koje sam počinio. Ima, međutim, stvari koje ne razumem zbog svojih dugogodišnjih seksualnih problema. Ali verujem svojim advokatima i shvatam svoja prava i svoju presudu.”

(old_image)

On je dodao da je pročitao i potpisao nagodbu i da je razume, mada “su moja zavisnost od pornografije i moji seksualni problemi štetno uticali na mene”, što je ponekad prouzrokovalo probleme u razumevanju stvari.

Da bi na neki način objasnio svoje surove zločine, on je rekao: “Bio sam žrtva kao dete i to se samo nastavilo”.

Posle toga ga je sudija prekinuo i rekao mu da tu priču sačuva za dan kada će biti izrečena presuda.

Tužilaštvo je saopštilo da u slučaju pribavljanja dokaza o drugim zločinima Kastro i dalje može da bude osuđen na smrtnu kaznu.

Kastro je optužen po 977 tačaka optužnice, uključujući kidnapovanje i višestruko silovanje. On je takođe optužen za ubistvo nerođenog deteta zato što je jednu od žrtava toliko brutalno zlostavljao da je pobacila.

Đina de Hezus (23), Mišel Najt (32) i Amanda Beri (27) oslobođene su iz Kastrove kuće u Klivendu u maju ove godine. Njih tri se nestale 2002, odnosno 2004. godine, kada su imale 14, 16 i 20 godina, nakon što su prihvatile da ih Kastro preveze autostopom.

Izvor: blic

Pogledajte još