Američki turista ubijen u Tajlandu zbog pevanja

Bobi Rej Karter (51) umro je nakon što je dva puta uboden u grudi, dok je njegov sin Adam (27) zadobio posekotine po ruci, tokom tuče s članovima benda u popularnom baru "Longhorn salun", rano jutros na plaži u Krabi.

Policija je rekla da su u baru uhapšena tri muzičara i da su oni priznali da su izboli Amerikanca.

Karter se pridružio muzičarima na bini izvodeći jednu pesmu, ali je došlo do sukoba kada je odbio da prestane da peva kada je bend napravio pauzu.

Na svom sajtu "Longhorn salun" se oglašava kao mesto gde se može pevati s bendom, "uživati u dobroj muzici i zabavi uz prijateljsko osoblje".

Predstavnik policije je rekao da je problem nastao kada Karter nije hteo da prestane da peva i tražio da mu muzičari vrate predhodno datu napojnicu, jer su otišli na pauzu.

Prava tuča je, međutim, izbila ispred bara gde je Karter izvukao deblji kraj. On je izboden i umro na putu za bolnicu, preneo je AFP.

Tajland je došao u žižu javnosti poslednjih meseci zbog odnosa prema stranim turistima, koji su izvor glavnog prihoda zemlje.

Turisti su uložili seriju žalbi vlastima zbog odnosa osoblja, prevara, krađa, oružanih napada, pa čak i iznuđavanja novca od strane policije.

Ambasadori desetak evropskih zemalja izneli su taj problem vlastima tokom posete popularnom turističkom mestu Puketu, gde je prošle godine prilikom pljačke ubijena jedna starija Australijanka.

Početkom jula ubijen je jedan Amerikanac posle svađe s taksistom oko cene vožnje.

Rekordnih 22 miliona stranih turista posetilo je Tajland prošle godine. Iako većina nije imala ozbiljnijih problema, diplomate kažu da je potrebno preduzeti ozbiljne mere kako bi se obezbedila bezbednost turista.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još