Pomozimo šestogodišnjoj Lani da pobedi aplastičnu anemiju

Zbog stanja u kojem koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije, Lana ne može kao njeni vršnjaci bezbrižno da uživa u detinjstvu, a sve aktivnosti prinuđena je da obavlja uz strogi nadzor roditelja i pod stalnom lekarskom terapijom.

Prema rečima njenog oca Olivera Nikolića, IT inženjera firme “Comtrade”, s obzirom na to da nema srodnog davaoca, Lana je lečena ATGAM-ovim ATG preparatom, koji nije registrovan u Evropi i koji je naručen preko internacionalne apoteke.

"Šansa da Lana odgovori na terapiju je neizvesna. Ukoliko ne odgovori, predlaže se transplantacija koštane srži od identičnog nesrodnog donatora u inostranstvu
,"
objašnjava Oliver, i dodaje: "Lana je 20. jula završila sa ATGAM terapijom i sada čekamo na imunološki odgovor same terapije. S obzirom na lošu krvnu sliku uzrokovanu osnovnom bolešću, dodatno je primila tri transfuzije eritrocita i trombocita."

Aplastična anemija je bolest uzrokovana time što koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije. Stanje, pored anemije, uključuje i aplaziju. I dok anemija podrazumeva niske vrednosti eritrocita, pacijenti oboleli od aplastične anemije imaju niže vrednosti sva tri tipa krvnih ćelija: eritrocita, leukocita i trombocita.

Najčešći simptomi ove teške bolesti su anemija i malaksalost, bledilo, trombocitopenija (nizak nivo trombocita), koji može prouzrokovati krvarenje i modrice, kao i leukopenija (nizak nivo leukocita), koji može prouzrokovati infekcije.

Apelujemo na sve one koji mogu i žele da pomognu maloj Lani, da iz ove bitke izađe kao pobednik, da se što pre uključe u našu akciju i uplate neophodna sredstva na sledeće račune:

Za dinarske uplate:
Uplata na račun: 160-1-73
Sa pozivom na broj: 51-102-0012682.1

Za EUR/USD uplate:
Banka primalac: DBDBRSBG Banca Intesa ad Beograd Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd Republic of Serbia
Račun primaoca: IBANRS35160513020158224493 Oliver Nikolić Cara Lazara 5, Beograd

(Telegraf.rs)

Pogledajte još