Idealan parfem za vaš horoskopski znak

Ovan

Miris Ovna morate gledati u slikama. To su mirisi povezani sa toplinom, živahnošću i dogodovštinama. Njegov miris bi trebalo da odiše prolećem sa eksplozijom mirisa i boja. Miris treba da bude koncentrisana energija i poziv na zavođenje.

Sastav: Ovnovi treba da koriste mešavinu aromatičnog ulja citrusa, cvetnih i orijentalnih začina. Rustično i sveže.

Biljke i drveće: Bobice, drvo smreke, citrus, kafa, kumin, orijentalni začini, cveće, duvan, origano, biber, sok kaktusa.

Vaš idealan parfem: Boucheron B.

Bik

Bik je zemljani znak što pre svega znači istraživanje, svežinu i mekoću. Njegov miris često je simbol sigurnosti, prirode i zavođenja. Bik je promišljena, tiha osoba koja bira diskretne mirise proleća, sveže trave i nehotice ubranog cveća. Njegov miris je autentičan.

Sastav: Aromatični rustični, voćni i cvetni mirisi.

Biljke i drveće: Ruža, orhideja, zumbul, ljiljan, magnolija, mirisne bobice, maslačak, ruzmarin, majčina dušica, voćni mirisi jagode, maline, smokve.

Vaš idealan parfem: Jeanne Lanvin.

Blizanci

Blizanci su prvi vazdužni znak zodijaka. Kao vazdušni znak, oni vole slobodu i suptilne, sveže mirise. Njihov miris je slika predivnog prolećnog dana i prelepog plavog neba. Njihov miris treba da bude omaž mladosti, vitalnosti, dobrog raspoloženja i bezbrižnosti.

Sastav: Limun, zimzelena šuma, lagane cvetne note.

Biljke i drveće: Anis, pomoranža, limun, ljiljan, mimoza, bagrem, narcis, vanila.

Vaš idealan parfem: Ange ou Demon by Givenchy.

Rak

Miris Raka je kao mnoštvo lepih sećanja, sladak i opojan. Njihov parfem je i jednostavan jer oni miris smatraju produžetkom sebe.

Sastav: Cvetne i vodene note, vanila.

Biljke i drveće: Bela ruža, kamilica, ljiljan, narcis, mak, cvet pomorandže, limun, trska, alge, ružino drvo, kokos, badem, vanila.

Vaš idealan parfem: Emilio Pucci Vivara Variazioni.

Lav

To je znak koji sjaji poput sunca. Njegov miris nikada nije banalan i može se porediti sa eliksirom ljubavi. Mirisi su opojni, tvrdoglavi i intenzivni. Lav nosi miris kao dodatnu opremu, ukras i dijamant. To je slika pustinje, savane i egzotike kao i profinjenosti, topline i senzualnosti.

Sastav: Kombinacija pažljivo doziranog cvetnog mirisa citrusa i orijentalnih začina.

Biljke i drveće: Sandalovina, maslina, afrička i orijentalna šuma, kesten, bor, smreka, neven, gospina trava, cimet, suncokret, limun, pomorandža, kamilica, mimoza, lotus, šafran, jasmin, ljiljan.

Vaš idealan parfem: Obsession by Calvin Klein.
Devica

Ovom znaku treba puno vremena kako bi pronašao miris za sebe. Njegov miris je baš poput Device: stidljiv, rezervisan, diskretan i suptilan. Morao bi se osetiti kraj leta, žetva ili prvo opadanje lišća, kako bi Devica bila zadovoljna.

Sastav: Miris ovog zemljanog znaka je mešavina voćnih nota, meda, bibera i lavande.

Biljke i drveće: Anis, ruzmarin, majčina dušica, divlja ruža, badem, lešnik, trava, borovnica, tamjan, hrastova šuma, lišaj, mahovina, dunje, smokve, lavanda, šljive, mandarine, nektarine, jabuke, praline, karamela, kruška, grejp, zeleni čaj.

Vaš idealan parfem: Shalimar by Guerlain.

Vaga

Vagom vlada Venera, ona je nežna i romantična. Njen idealan parfem je mešavina slatkih i senzualnih mirisa.

Sastav: Cvetne i voćne note, aromatična ulja, citrus, vanila, orijentalni začini.

Biljke i drveće: Crvene i bele ruže, lala, hibiskus, jasmin, cvet pomorandže, badem, jabuka, trešnja, mango, avokado, maslinovo drvo, šljiva, bela orhideja, cedrovina, borovnica.

Vaš idealan parfem: Vera Wang Princess by Vera Wang.
Škorpija

Njen parfem bi trebao pobuditi emocije i strasti. Miris je nagao, tvrdoglav, zadivljujuć i opsesivan. Škorpija se instinktivno kreće prema toplim i senzualnim mirisima. U slici to je erupcije vulkana.

Sastav: Cvetne, vodene note, aromatična ulja, orijentalni začini.

Biljke i drveće: Anis, sandalovina, bobičasto voće, paprika, bosiljak, cimet, kafa, duvan, đumbir, hibiskus, lišaj, mahovina, biber, crvena orhideja, sok kaktusa, lala.

Vaš idealan parfem: French Lover Pierre Bourdon.

Strelac

Strelac treba putovanja, bez obzira na koji način! Njegov miris je poziv na beg i putovanje. Dinamičan je, slobodan i avanturistta. Njihov parfem je njihova divlja strana!

Sastav: Cvetne i orijentalne note, aromatična i egzotična ulja.

Biljke i drveće: Kadulja, sandalovina, bambus, cimet, kupine, mango, borova smola, vanila, cedar, limun, kesten, biber, ruzmarin, čičak, gorčica, karanfili, hibiskus, orhideje, klinčić.

Vaš idealan parfem: Dior Hypnotic Poison.
Jarac

Njegov miris je i samo proširenje njega. Diskretnog su karaktera i vole suptilne, sveže parfeme. Jarčev parfem često podseća na planine, snežne padine, miris borova.

Sastav: Aromatična ulja, orijentalni začini, citrus.

Biljke i drveće: Ljiljan, šumsko voće, karanfil, bunika, cedrovina, limun, čempres, eukaliptus, paprat, lišće smokve, lišaj, mahovina, zeleni čaj, smreka, kaktus, aloe vera, ruzmarin, majčina dušica.

Vaš idealan parfem: L'Instant Magic by Guerlain.
Vodolija

Vazdušni znak kojim vlada Uran, planeta revolucije i savremenosti. Vodolija se ne može pomiriti s nečim uobičajenim, njegov miris je mješavina mirisa. U slici to je putovanje, beg, otkriće i neočekivanje. To je eliksir dostojan velikog alkemičara!

Sastav: Aromatične note citrusa, lavande, vanile.

Biljke i drveće: Tamjan, paprat, smola, humus, lavanda, ruzmarin, agrumi, klinčić, matičnjak, sandalovina, orhideja, ljubičica, gorčica, topola, breza.

Vaš idealan parfem: Cerruti Cerruti 1881.

Riba

Ribe često traže mirise koje dočaravaju san, mekoću, senzualnost, svežinu i romantiku. Često slede trendove, a parfemi se menjaju u skladu sa njima. Usmereni su prema mešovitim ukusima i nežnim, umirujućim mirisima.

Sastav: Mešavina vodenih, orijentalnih, cvetnih nota i aromatičnih nota vanile.

Biljke i drveće: Trska, duvan, fuksija, lotus, matičnjak, ljiljan, karanfil, kaktus, vanila, špargla, alge, jasmin, eukaliptus, narcis, orhideja, zumbul.

Vaš idealan parfem: Star Rem reminiscencija.

Izvor: Cosmopolitan

Pogledajte još