Nikola Peković propušta EP u Sloveniji

Peković je sa KSCG imao dogovor da se do 5. avgusta pojavi na pripremama reprezentacije na Zlatiboru, ali kako 27-godišnji centar još nije završio formalnosti oko potpisivanja novog ugovora u NBA ligi, više ne postoji mogućnost da se priključi pripremama i da bude deo reprezentacije na šampionatu u Sloveniji.

"Peković treba da potpiše najvažniji ugovor u karijeri i u potpunosti razumemo težinu momenta u kojem se nalazi. Nakon razgovora sa njim i njegovim menadžerom Miodragom Ražnatovićem, juče smo dobili informaciju da ugovor još nije potpisan i da je potrebno još neko vreme kako bi se do kraja usaglasili preostali detalji ugovora. Prema tome, Nikola Peković neće nastupiti na Evropskom prvenstvu u Sloveniji", rekao je Mitrović.

On je rekao da će odsustvo Pekovića biti primetno, ali da veruje da će Crna Gora uspeti da ostvari svoje ciljeve na Evropskom prvenstvu.

"Bićemo oslabljeni neigranjam Pekovića, ali naše ambicije ostaju nepromenjene i želimo da se kvaltitnom igrom domognemo druge faze. Siguran sam da će ekipa posle napornih priprema, spremno dočekati početak Evropskog prvenstva i da će uz sjajnu atmosferu reprezentacija ostvariti zacrtane ciljeve", kazao je Mitrović.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 22. septembra u Sloveniji, a Crna Gora će se takmičiti u Grupi B sa reprezentacijama Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Litvanije i Letonije.

Beta

Pogledajte još