Mina Milenković se ponovo zaljubila, spremite pse tragače

Ona je nestala u petak koliko se sećam, akcija potrage za njom je krenula u subotu uveče preko društvenih mreža, pa se proširila na sve medije i celu Srbiju. Pronađena je u ponedeljak, izbezumljena, dezorijentisana, pocepana, kako tumara po Resniku.

Odmah je svima bilo sve jasno, neko je oteo, silovao, tukao, dobro je živu glavu izvukla. Ko zna da li će se ikad oporaviti od toga što joj se desilo.

Onda su mediji krenuli da dolivaju ulje na vatru svojim „proverenim“ informacijama. Trojica! Trojica su je silovala i policija ih je odma' pohapsila. Mina ne govori, samo sedi na bolničkom krevetu na psihijatriji na VMA i gleda u jednu tačku. Užas, ko zna šta su joj uradili.

A onda, kada se sve smirilo, desio se obrt. Mina je priznala da je niko nije oteo, ni silovao, niti je bilo ko tukao. Čak naprotiv, taksista koji je pokupio Minu mrtvu pijanu sa ulice joj je pružio utočište i pomogao da se sredi tog dana. Ona je za to vreme povremeno virila na svoj Fejs profil i u telefon da vidi kako se odvija kazna koju je ona priredila svom dečku. Zapravo, čitav nestanak je bila kaznena predstava njenom dečku, odnosno, bivšem dečku, jer više nije želeo da bude sa njom. I sve je bilo super dok stvari nisu otišle dovraga, a to je bilo odmah, jer je ovo društvo duboko frustrirano, podeljeno, nesrećno, pa je Mina shvatila da je đavo odneo šalu i odlučila da prekine sa igrom, te da se preda, a da se brani ćutanjem i izbezumljenošću.

Inače, rekonstrukcija tog celog događaja je otprilike ovakva: Mina je otišla na splav kojim upravlja njen dečko, tamo ga videla kako razgovara sa bivšom devojkom, napila se, počela da pravi skandale, pa je obezbeđenje izvelo sa splava. Onda je Mina sela u svoj auto i tako pijana polupala nekoliko drugih parkiranih automobila. Zatim je izašla iz auta, ostavila širom otvorena vrata, a u njemu torbu, ključeve, cipele i otišla u nepoznatom pravcu. Poslednji put je snimljena kamerom saobraćajne policije kod tržnog centra Ušće. Tu je i pokupio taksista za kojeg se kasnije ispostavilo da je bio njen dobročinitelj. Ostalo sam vam već rekao.

Dakle, ljubav je čudo jedno, zbog Minine ljubavi čitava se Srbija digla na noge, mediji pisali danima, polemisalo se o položaju žena u našem društvu, silovanjima, zlostavljanjima, a onda je došao Cecin koncert i sve se zaboravilo.

Zaboravilo se sve do danas, kada je magazin Svet ekskluzivno objavio da je Mina Milenković u vezi sa nekim bivšim fudbalerom Partizana, te da sve pršti od ljubavi koju oni jedni drugom izjavljuju preko društvenih mreža.

Čekajte, zar ona pre mesec dana nije organizovala sopstveni nestanak da bi vratila svoju najveću ljubav u životu, bez koje ne može da živi? Mislim, nisam konzervativan, ali ona je do pre dvadeset dana ležala na VMA i navodno nije mogla da progovori od šoka i raznih drugih sranja. Mislim, je l' ovo sad sigurna ljubav? Ili da odmah spremamo pse tragače?

Današnja spoznaja o Mininoj novoj ljubavi me navodi na dva zaključka. Prvi je da su kućni pornići totalno aut, tako da ako neka pevačica, manekenka ili starleta želi da se probije u javnost, više nije dovoljno da odjaše nekog pastuva pred kamerom, već mora da se više potrudi, da napravi neki instant rijaliti, na primer, da organizuje svoj nestanak i da je čitava država traži i da ona kaže „izvin'te, šalila sam se“ i puj pike ne važi.

Drugi zaključak je, da čak iako Mina nije imala takvu nameru, ova medijska priča o njenoj novoj ljubavi, mesec dana nakon neviđenog cirkusa koji je napravila, uz nedostatak dogovora među medijima povodom tih poluličnosti, te publike gladne najvećeg smeća od sadržaja, rastura ovo društvo na komade.

U društvu u kojem ne postoje ni kolektivni ni pojedinačni ciljevi, ideali, moralna načela, praviti uzor od ljudi poput Mine direktno uništava šansu mnogim mladim devojkama koje stalno stoje na raskrsnici između ovakvog ludila i nekog drugačijeg, kreativnijeg životnog puta. Najvažnije je da je ona nama živa i zdrava, a to što tako olako amnestiranje pravljenja onakvog sranja može nekog drugog odvesti u smrt? To nema veze?

Što bi rekao onaj grafit, „Stop making stupid people famous“.

Pogledajte još