Dženifer Aniston

Dženifer Džoana Aniston je američka glumica, dobitnica nagrada „Emi“ i „Zlatni globus“. Proslavila se ulogom Rejčel Grin u TV seriji „Prijatelji“.

Rođena je u Šerman Ouksu. Prvi put se pojavila u medijima krajem 1980-ih, i to u radijskoj emisiji Šou Hauarda Sterna. U leto 1989. preselila se u Los Anđeles.

(old_image)

Svoju prvu ulogu ostvarila je na televiziji 1990. i to pojavljivanjem u dve epizode kratkotrajne TV serije „Molloy“. Iste godine je u televizijskom filmu „Camp Cucamonga“ tumačila ulogu Ejve Šektor, kćerke lika kojeg je tumačio Džon Racenberger. Posle ovoga, dobila je jednu od glavnih uloga u TV seriji „Ferris Bueller“. Po završetku ove, glumila je u nekoliko drugih TV serija, kao i u horor filmu „Leprechaun“, koji je dobio loše ocene kritike.

Zanimljivost:
Frizura koju je imala tokom snimanja serije "Prijatelji" postala je poznata pod nazivom „Rejčel“, po imenu lika kojeg je tumačila. Zahvaljujući ovoj frizuri, koja je bila veoma popularna u SAD, časopis „Roling stoun“ je Dženifer proglasio „prvom frizurom Amerike“.

Nakon nekoliko epizodnih uloga, prijavila se na audiciju za „NBC-jevu“ komediju situacije naziva „Friends Like Us“ (Prijatelji kao mi). Iako su producenti ove TV serije prvobitno želeli da Dženifer dobije ulogu Monike Geler, uspela je da ih ubedi da joj daju ulogu Rejčel Grin, koja joj je više odgovarala. Takođe, Kortni Koks, kojoj je uloga Rejčel prvobitno namenjena, želela je da dobije ulogu Monike.

Anistonova je ulogu dobila svega tri sata posle završetka audicije. Godine 1994. TV serija „Prijatelji“, kako je glasio njen novi, skraćeni naziv, počela je da se prikazuje i ubrzo je postigla veliki uspeh.

Godine 1995. Dženifer Aniston i Metju Peri, njen kolega iz „Prijatelja“, pojavili su se u dugometražnoj reklami za novi operativni sistem korporacije „Majkrosoft“ — Vindouz 95.

Privatni život:

Udala se za Bred Pita 29. jula 2000. godine, na raskošnom venčanju u Malibuu. Međutim, Pit je na snimanju filma "Gospodin i gospođa Smit", upoznao Andželinu Džoli, i njih dvoje su na snimanju imali romansu, što je dovelo do toga da su se 7. januara 2005. godine, Bred Pit i Dženifer Aniston rastali.

(old_image)

Kortni Koks Arket je najbolja prijateljica Anistonove. Trenutno se u medijima govori o njenoj trudnoći.

Pogledajte još