Teodosić do daljeg neizvestan za EP

Selektor reprezentacije Dušan Ivković rekao je u četvrtak da je spreman da čeka vrsnog plejmejkera do poslednjeg trenutka, ali je očigledno da je za potpun Teodosićev oporavak potrebno još vremena i mnogo strljenja.

"Teodosić trenira po individualnom programu već 22 dana i u tom periodu pažjivo se prati reakcija njegovog povređenog mišića na napore. Proces i program njegovog oporavka upravo se baziraju i koriguju na osnovu reakcije mišića na različite stepene napora. Nijednog trenutka ne želimo da rizikujemo da se njegova povreda pogorša, a činimo sve da ga oporavimo što je moguće ranije", rekao je doktor Radovanović.

"Pregledi se obavljaju redovno, jednom do dva puta nedeljno, i prate se svi bitni medicinski parametri. Da li će se Teodosić na vreme oporaviti i da li će moći da igra na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, u ovom trenutku još ne može da se kaže“
, poručio je Radovanović.

Na predstojećem kontinentalnom šampionatu od 4. do 22. septembra Srbija će igrati u B grupi, u Jesenicama, sa Makedonijom, Litvanijom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

(Tanjug)

Pogledajte još