Top tri kafeterije u Beogradu

  1. Coffe Factory

Ovo mesto se podvodi u kategoriju kafa i tri tačke“, znači, osim što, možete uživati o odličnim napicima od kafe, možete uživati i dobrim koktelima i raznovrsnim poslasticama.

Nalazi se u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save, tako da je sasvim sigurno omiljeno mesto za jutranju kafu svim Vračarcima ali i onima koji bi zbog dobre kafe malo proteglili noge.

(old_image)

2. Koffein

Šarmatno mestašce na na uglu Cara Dušana i Francuske ulice. Služe veliki broj kafa koju sami priže u malim količinama. Aparat za kafu koji koriste je pravi Ferari među aparatima za kafu. Ekipa iz cofee bara Koffein ima želju da predstavi kafe iz različitih geografskih regiona sa aspektom na plantaže i plantažere kojima je kvalitet osnova uzgoja kafe. Cilj im je da razviju različite ukuse koji će njihovim gostima dočarati origin tj.poreklo kafe... Ako želite da zasladite možete uz makaronse.

(old_image)


  1. Pržionica

Nešto kao dimljeni single malt viski ili ga volite ili ga ne volite, nema neopredeljenih. Nalazi se u Dobračinoj 59, tako da je dorćolski šarm zagarantovan. Enterijer je jedinstven i potpuno jednostavan. Iako bi neko pomslio da je uz kafu cigareta podrazumevajuća u "Pržionci" možete da palite, ali samo napolju. Ali začas se taj čitav ambijent prebaci napolje, pa svi sede na stepeništu, stolicama i uživaju u svojoj kafi..

(old_image)

Pržionica je mesto za one koji vole kafu, pravu kafu. Kafa i tačka.

Po izboru Zdravka Brkića

Pogledajte još