Marion Bartoli završila karijeru

Bartoli je odluku o povlačenju saopštila mesec dana nakon što je osvojila Vimbldon, svoju prvu grend slem titulu u karijeri.

"Telo je počelo da mi stvara probleme, pokušavala sam da se 'sastavim' i tokom Vimbldona trpela bolove, veoma jake bolove, ali sam ipak uspela da pobedim. Takmičim se dugo, dugo, dugo vremena i sada je vreme da završim karijeru", rekla je Bartoli, koja je plakala tokom konferencije za novinare.

Ona je juče, posle poraza od Simone Halep od 1:2 (6:3, 4:6, 1:6) na turniru u Sinsinatiju, pozvala oca i saopštila mu odluku o povlačenju.

"Bolelo me je celo telo posle 45 minuta igre. Bolove trpim dugo i više ne mogu", rekla je Bartoli.

Tokom karijere 28-godišnju teniserku mučile su povrede levog stopala, desnog zgloba, desne tetive, kuka, ramena i ahilove tetive.

Najbolji plasman na WTA listi ostvarila je 2012. godine kada je bila sedma, a ove nedelje se ponovo vratila na tu poziciju.

"Svi će pamtiti moju titulu na Vimbldonu, a niko se neće sećati mog poslednjeg meča u Sinsinatiju. Odluka o povlačenju je bila teška, dugo se bavim tenisom ali, jednostavno, više ne mogu", rekla je Bartoli.

Bartoli je tokom karijere osvojila osam titula, ostvarila je 489 pobeda i zabeležila 297 poraza.

Beta

Pogledajte još