Milanović: Crvena zvezda i Partizan će otići u istoriju

"Otišli su u istoriju CSKA iz Sofije, Ujpešt Doža, Ferencvaroš, svi državni komunistički projekti, otići će i ova dva ako Zvezda i Partizan ne promene način funkcionisanja i sistem. Naravno, to je njihov problem, ali nemojte da stvaramo sliku da se fudbal u Srbiji igra u Zvezdi i Partizanu", rekao je Milanović novinarima u Jagodini.

Milanović je rekao da potvrda njegovih reči uspeh omladinske reprezentacije Srbije, koja je trijumfovala na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, a u ekipi je bio samo po jedan igrač iz Zvezde i Partizana.

"Samo se priča o Zvezdi i Partizanu. Sve je postavljeno nakaradno. Znate li koliko je mene baš briga šta se dešava u Zvezdi ili Partizanu i koliko ljude po Srbiji uopšte ne interesuje šta se događa u Zvezdi i Partizanu. To su nametnute stvari i teme. Umesto da pričamo o prvacima Evrope, govori se o nekim nametnutim temama", istakao je Milanović.

Milanović je naveo da smatra da je u prvom kolu Super lige Srbije problematično bilo jedino nekoliko sudijskih grešaka i ništa drugo.

"Problem je što neko u Srbiji zna da radi kako valja i što ume da proizvodi nešto dobro. Problem je što se neko u Srbiji ojačava. Oni imaju svoje uvreženo mišljenje da je Josip Broz Tito napravio najbolju stvar na svetu, dva državna kluba koja će još da žare i pale po Srbiji i da niko ne sme da uradi ništa što bi bilo drugačije od toga",
rekao je Milanović.

Jagodina će u drugom kolu Super lige Srbije gostovati Crvenoj zvezdi od 18.00. Iz Zvezde je u četvrtak najavljeno da će utakmica početi s pet minuta kašnjenja u znak protesta protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

"Jagodina se nije oko toga izjašnjavala, niti nas je ko pitao. Znam da mi moramo da poštujemo fudbalske propise, a to nije u skladu sa propisima", rekao je Milanović.

Milanović je naveo da smatra da je nepotrebno došlo do svih događanja posle prvog kola.

"Ima tu doze nervoze zbog sopstvenih loših rezultata. Očekujem da se u narednim kolima situacija popravi", dodao je Milanović, koji se pred novinare pojavio na predstavljanju novog direktora omladinske škole Jagodine Miloša Velebita.

On je ocenio da je situacija u Super ligi je normalna, ali i da je fudbalska Srbija južno od Save i Dunava.

"Region istočne i zapadne Srbije u fudbalskom smislu ima polovinu superligaša bez obzira na višedecenijsku torturu dva najveća beogradska kluba", naglasio je Milanović.

Milanović, koji je potpredsednik FSS, dodao je da nema pretenzije da bude prvi čovek te organizacije, već da ga interesuje samo fudbal.

Beta

Pogledajte još