Novi dokazi o pogibiji Dajane?

U saopštenju se ističe da se "prikupljaju" detalji i "procenjuje njihova relevantnost i kredibilitet", ali da nije u pitanju nova istraga o pogibiji para u nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine, javio je BBC.

Procenu novih informacija izvršiće Specijalistička komanda za krivična dela i operacije, a u saopštenju se navodi i da se smrt princeze Dajane i Dodija al Fajeda "detaljno istražuje i ispituje" u sudskom pretresu u Kraljevskom sudu pravde u Londonu.

U sudskom pretresu iz 2008. godine utvrđeno je da je par poginuo zbog "velike nebrige" vozača.

Portparol policije u Londonu nije govorio o izvoru novih informacija, ističući da njihovo ispitivanje nije deo policijske istrage o navodima da je par ubijen, što je tvrdio otac Dodija al Fajeda, Mohamed, bivši vlasnik lanca robnih kuća "Herods".

U decembru 2006. godine u izveštaju te istrage navedeno je da nisu pronađeni dokazi da je par ubijen.

Princeza Dajana, bivša supruga princa od Velsa Čarlsa i majka prinčeva Vilijama i Harija, imala je 36 godina kada je poginula.

Ona i Fajed su stradali kada je vozač automobila u kom su se nalazili udario u stub u jednom tunelu u Parizu.

U sudskoj istrazi je utvrđeno da su pogibiji doprineli paparaci, koji su jurili za parom na motorima, činjenica da je vozač bio u alkoholisanom stanju i to što Dajana i Dodi nisu vezali pojaseve.

Izvor: b92

Pogledajte još