Indija: Nakon pogibije 35 ljudi, "linčovan" mašinovođa

Portparol Indijske železnice, Amitab Prabakar, kazao je da su hindustički hodočasnici prelazili prugu uprkos crvenom svetlu na semaforu, prenela je agencija AFP. Najpre je bilo javljeno da je stradalo najmanje 10 hodočasnika, ali je Prabakar rekao da će taj broj verovatno rasti.

U nesreći je takođe povređeno 40 hodočasnika.

"Ekspresni voz nije trebalo da se zaustavlja na stanici Damara Gat, u indijskoj saveznoj držati Bihar, pa je dobio dozvolu da prođe kroz tu stanicu. Neki hodočasnici su, međutim, želeli da se ukrcaju na voz i pomislili su da će se on zaustaviti ako oni stanu na prugu",
izjavio je jedan od rukovodilaca Indijskih železnica, Arunendra Kumar.

Nakon što je voz pokosio hodočasnike, uspeo je da se zaustavi tek nekoliko stotina metara dalje. Besna masa je tada izvukla mašinovodju iz voza i pretukla ga.

Lokalni zastupnik u indijskom parlamentu je naveo da je mašinovođa preminuo, ali zvaničnik železnice tvrdi da je u bolnici u kritičkom stanju.

Masa je zatim iz voza izvela putnike i zapalila nekoliko vagona, dok je grupa mladića razbila prozore na dva druga voza koja su se takođe nalazila u stanici.

Izvor: B92, agencije

Pogledajte još