IZREŠETANI SUPRUŽNICI: Baka na samrti telom zaštitila svoju unuku

Boris Pantelić (35), mlađi sin ubijenih supružnika, ispričao je za Kurir da je doručkovao kad je začuo pucnjavu u dvorištu.

''Istrčao sam i ispred kuće ugledao majku u lokvi krvi i Milomira kako puca na oca. Dotrčao sam najbrže što sam mogao, stegao ga s leđa i oteo mu i bacio pištolj. Međutim, on se otrgao i zario ocu nož u srce! Tek tad sam ga oborio, a on mi je rekao: „Dosta, neću više!“ Nisam znao šta pre da uradim, da li da pomažem roditeljima ili da držim ubicu... Srećom, pucnje su čule i komšije, koje su pozvale policiju i Hitnu pomoć. Svi su brzo stigli, ali je za majku bilo prekasno. Otac je još davao znake života, pa su ga prevezli u „Studenicu“, ali odatle su mi ubrzo javili da je umro'' ispričao je Boris.

U trenutku masakra Nadežda je u naručju držala jednoipogodišnju unuku, ćerku starijeg sina Aleksandra (37). Majka je ponela unuku do dragstora da joj nešto kupi. Komšije kažu da je majka telom zaštitila dete kad je Milomir počeo da puca! Kad je brat istrčao u dvorište, našao je devojčicu ispod majčinih nogu. kaže Aleksandar.

Boris je rekao da veruje da se dvostruko ubistvo dogodilo zbog toga što je Milomir dugovao Pantelićima oko 15.000 evra!

''Otac je vodio poslovne knjige Milomirove firme, koja je u međuvremenu propala. Posle je otac kupio i tovio neke svinje koje je Milomir prodao, ali ocu nije dao novac ni za svinje ni za vođenje knjiga! Otac ga je zato tužio i dobio izvršnu sudsku presudu, a Milomir je odbijao da plati. Mi njemu ništa nismo dugovali, naprotiv, on je nama dugovao'' dodaje Boris.

Posle zločina na licu mesta je obavljen uviđaj, koji je vodila Nevenka Bališić, sudija Višeg suda u Kraljevu, s kriminalističkim stručnjacima Policijske uprave Kraljevo. Osumnjičenom Milomiru je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i očekuje se da danas bude priveden na saslušanje kod dežurnog istražnog sudije, koji će odlučiti o pritvoru.

''Ubica Milomir često je dolazio u našu kuću. Bio je dobar prijatelj sa ocem, zajedno su radili, otac mu je vodio knjige, ali i ulagao novac u Milomirov posao. Družili su se i privatno i ne znam šta mu je bilo da odbije da plati. Na sudu je priznao da duguje, ali je rekao i da to neće da plati. Otac ga nikad nije fizički napadao niti ga je proganjao... Podneo je tužbu i dobio spor. Nikad se nisu svađali niti mu je otac ikad pretio'' kaže Boris Pantelić.

''Mi smo familija, u komšiluku smo. Kad sam čuo pucnje, odmah sam dotrčao. Nada je ležala u krvi, pored nje je bila unuka, a Boris je pokušavao da Raška povrati u život... Kraj njega je ležao i ubica, okrenut licem ka zemlji, mislio sam da je mrtav. Iza njega je bio pištolj iz kojeg je ispucao ceo šaržer na Raška i Nadu, posle je potegao i nož... Tek kad su ga policajci podigli sa zemlje, video sam da je živ'' ispričao je rođak ubijenih Dragovan Pantelić.

Zbog svega što je videla jednoipogodišnja devojčica je juče bila u šoku.

''Ni glasa nije mogla da pusti od straha... Sedela je u lokvi krvi kraj ustreljene bake i gledala je bespomoćno. Iako ima samo godinu i po, verovatno je bila šokirana onim što se dešavalo'' kaže Boris.

Izvor: Kurir

Pogledajte još