Jarinje: Prekinuta blokada puta, ali ne i zgrade okruga u Gračanici

Član Organizacionog odbora protesta Momčilo Perović izjavio je Tanjugu da su radnici prihvatili ponudu predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju koji su im na današnjem sastanku obećali izmirenje zaostalih privremenih nadoknada.

Međutim, zgradu Kosovskog upravnog okruga u Gračanici i dalje blokiraju tamošnji radnici društvenih preduzeća.

Član Organizacioog odbora protesta iz Gračanice Momčilo Nedeljković je rekao Tanjugu da oni i dalje drže u blokadi zgradu Okruga, zahtevajući da im se isplate dugovanja najmanje za tri meseca.

Isplata jednog minimalca radnicima ne znači ništa. Ljudi ovde plaćaju i vodu i struju, što nije slučaj sa onima na severu Kosova, tako da nam isplata samo jedne zaostale zarade ne znači mnogo", rekao je Nedeljković.

Nezadovoljni zbog kašnjenja sa isplatama privremene novčane naknade zaposleni u društvenim preduzećima u Gračanici od juče drže u blokadi zgradu Kosovskog okruga.

U Kosovskoj Mitrovici danas je održan sastanak pomoćnika direktora Kancelarije za KiM Aleksandra Stojanovića s predstavnicima Samostalnog sindikata radnika Kosova i Metohije, kome su prisustvovali i pojedini predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova i načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga.

Stojanović je, nakon sastanka, rekao da je "pitanje sati" kada će početi isplata privremenih nadoknada radnicima društvenih preduzeća na Kosovu, i naglasio da nijedno radno mesto u pokrajini neće biti ukinuto.

On je objasnio da će prvo biti isplaćena nadokanda samo za jedan mesec, a kasnije i ostatak, što je izazvalo nezadovoljstvo radnika koji su očekivali da im sve nadoknade, za prethodnih sedam meseci, budu isplaćene odmah.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još