Krvavi obračun poljskih huligana i meksičkih mornara na plaži (VIDEO)

Prilikom obračuna između huligana i 56 pripadnika meksičke mornarice letele su stolice i obarani su suncobrani, a dvojica kadeta su teško povređeni i prebačeni u bolnicu. Kako navodi poljska “Gazeta Viborča”, navijači su Meksikance vređali na rasnoj osnovi, a sve to je posmatrala masa kupača.

Pripadnici specijalnih policijskih jedinica za suzbijanje nereda, koji su pozvani na lice mesta, primenili su svoje štitove da razdvoje sukobljene strane.

Predsednik Meksika izrazio je duboko žaljenje zbog ovog događaja i solidarnost sa mornarima i Meksikancima koji su napadnuti.

Trojica Poljaka su uhapšeni, od kojih su dvojica optužena, a prema rečima portparola policije, preti im kazna od pet godina zatvora. On, međutim, kaže da još nije moguće utvrditi ko je započeo tuču.

Navijački klub Ruh Hožov tvrdi da su Poljaci hteli da pomognu ženi koju je ošamario jedan mornar, dok poljski tužilac Mihal Nješolovski tvrdi da su krivi Poljaci.

"U sadašnjoj fazi istrage utvrđeno je da su napadači bili poljski državljani, a da su Meksikanci oštećena strana", rekao je on.

Izvor: Blic

Pogledajte još