Kim Džong Un streljao ljubavnicu i još desetak drugih umetnika

Pevačica je navodno streljana zajedno sa članovima orkestra Unhasu sa kojim je nastupala, kao i sa pevačima, muzičarima i plesačima muzičke grupe lakih nota Vangđaesan.

"Oni su pogubljeni rafalima iz automatskog oružja dok su sve to posmatrali vodeći članovi orkestra Unhasu, grupe Vangđaesan i grupe Moranbong, kao i članovi porodica"
, prenosi užnokorejski dnevnik "Čosun libo" reči kineskog izvora.

Nakon pogubljenja njihovih najbližih, članovi porodica žrtava odvedeni su u radne logore, dok su orkestar Unhasu i grupa Vangđaesan raspušteni. Umetnici su optuženi da su pravili video snimke svojih seksulanih odnosa koje su potom prodavali.

Prema nepotvrđenim navodima, kod nekih iz grupe pronađene su Biblije i svi su tretirani kao politički disidenti.

Kim Džong Un upoznao je pevačicu Hjon Song Vol pre oko deset godina pre nego što se bilo ko od njih venčao, ali mu je kasnije njegov otac Kim Džong Il naredio da prekine vezu s njom.

Pevačica se potom udala za vojnika, ali se pričalo da je nastavila ljubavnu vezu sa Kim Džong Unom. Kimova sadašnja žena Ri Sol Đu bila je takođe članica orkestra Unhasu, ali južnokorejski list piše da nije jasno da li je ona bila upletena u ovu egzekuciju.

Izvor: Blic

Pogledajte još