Đoković protiv napada na Siriju: Destrukcija ne donosi dobro nikome

Đoković je, posle ubedljive pobede nad Žoaom Souzom istakao da bi napad na Siriju bio nepromišljen i kontraproduktivan i dodao:

"Potpuno se protivim bilo kojoj vrsti oružja, bilo kojoj vrsti napada iz vazduha ili napada raketama", prenela je agencija AFP.

Nole se prisetio i bombardovanja Srbije pre 14 godina.

"Potpuno se protivim bilo čemu destruktivnom jer sam imao to lično iskustvo i znam da to ne može doneti dobro nikome", i
zjavio je Đoković, misleći na svoje odrastanje u Beogradu tokom bombardovanja od strane NATO snaga 1999. godine.

"Taj period koji smo ja i moji sunarodnici i kolege iz Srbije preživeli je period u životu koji nikome ne bih poželeo. Rat je najgora stvar za čovečanstvo. Iz njega niko ne izlazi kao pobednik", rekao je svetski teniser broj jedan.

Đoković je imao 12 godina kad je 1999. NATO bombardovao Srbiju.

"Ta dva i po meseca su nas ojačala. Gledali smo na svetlu stranu života. Bili smo deca, imali smo 12 godina pa smo mislili 'OK, ne moramo da idemo u školu i možemo više da igramo tenis. Tako smo tokom dva meseca provodili čitave dane na teniskom terenu dok su nam avioni leteli nad glavama. Nakon nedelju dve, nekako smo nastavili sa svojim životima. Situacija nije bila u našoj kontroli, ali smo srećom svi preživeli i takvo iskustvo iz prošlosti smatramo velikom lekcijom u životu",
istakao je Đoković.

Izvor: Blic

Pogledajte još