Najčudnija pravila u taksijima širom sveta: Ako povratite - 50 dolara

Vozači taksija u Ki Vestu doneli su uredbu koja im dozvoljava da svakome ko povrati u njihovom taksiju naplate 50 dolara.

Taksisti u Čikagu, Ostinu i Sejnt Luisu, takođe, razmišljaju o ovome.

Već duže vremena postoje glasine koje se tiču britanskih taksi vozača koji moraju da u gepeku nose plast sena. Na kraju je ispalo da su po starom zakonu kočijaši morali da sa sobom nose dovoljno hrane za konje, ali očigledno, ovo pravilo se ne može primeniti kod modernih taksija i njihovih vozača.

Još jedan mit tvrdi da je taksistima u Masačusetsu zabranjeno da vode ljubav na prednjem sedištu tokom smene.

Pored zakona, tu su i podjednako bizarna pravila, poput pravila koje se odnosi na ulazak taksija u Londonu po kom vozaču morate odmah po ulasku da kažete da li imate neku bolest.

Svi oni koji vole da popiju blagonaklono gledaju na pravilo u Las Vegasu po kom je dozvoljeno u taksiju piti alkoholne napitke iz flaša koje ne moraju biti pokrivene.

U Misuriju je ilegalno u taksiju prevoziti medveda van kaveza. Jedino pitanje koje se može postaviti jeste – koliko se to puta desilo, pa je bilo potrebno zakonski regulisati prevoz medveda?

A u Los Anđelesu je bilo zabranjeno pozivati taksi na ulici van zona koje su namenjene isključivo tome, sada je to napokon moguće.

Jedno od čudnijih pravila može se zateći u Kvinslendu, gde je taksistima dozvoljeno da voze bez pojasa ukoliko u vozilu ima putnika.

Izvor: 24sata

Pogledajte još