Modrić: Srbija je kvalitetna, ali je Hravtska bolja!

"Srbija me nije iznenadila, očekivao sam da će imati inicijativu, jer smo im mi to svesno prepustili, ali nisu imali neke šanse. U ovakvim utakmicama je iskustvo jako važno, Srbija stvarno ima kvalitetne igrače, ali smo pokazali da smo kao ekipa bolji od njih. U svakom slučaju, 1:1 je realan rezultat", rekao je Modrić novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Srbija je u petak uveče igrala nerešeno 1:1 sa Hrvatskom u 8. Kolu Grupe A kvalifikacija i tako ostala bez šansi za plasman na SP u Brazilu.

Kapiten Hrvatske Dario Srna rekao je da nije lako - pogotovo Hrvatima doći na "Marakanu" i pobediti.

"Nije lako doći na 'Marakanu' i pobediti, pogotovo nama, Hrvatima. Mi smo svoj cilj ostvarili, drugi smo na tabeli. Na početku smo se branili što nam je bio cilj, a posle smo igrali još oštrije i agresivnije", rekao je Srna.

On je ocenio da je pred reprezentacijom Srbije "velika budućnost".

"Znali smo koliko su svi u Srbiji očekivali od svoje ekipe, a oni nisu imali ni sreće u ovoj utakmici. Pokazali su da je pred njima velika budućnost", naveo je kapiten Hrvatske reprezentacije.

Na pitanje novinara da li je Josip Šimunić junak utakmice jer je u 80. minutu srušio Miralema Sulejmanija i tako sprečio fudbalera Srbije da sam izađe pred golmana gostiju, Srna je rekao da je Šimunić uradio ono što je trebalo.

"Nisam siguran da bi Sulejmani dao gol i da je prošao, ali je Šimunić svakako uradio ono što je trebalo",
rekao je Srna.

Šimunić se pred novinarima javno izvinio Sulejmaniju zbog preoštrog starta i istakao da se "nada da ga nije povredio".

Beta

Pogledajte još