Rafael Nadal je navikao da igra uz bol

Nadal se februara vratio na teren posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena i od tada je osvojio devet titula, uključujući i trofej na Rolan Garosu.

"Koleno je takvo kakvo je, i mislim da je Rafa navikao da igra uz bol. Mislim da je zaslužio sve uspehe koje je postigao, jer ga je mnogo koštalo da ih postigne", rekao je Toni Nadal, preneli su španski mediji.

"Pre šest meseci nismo mogli ni da zamislimo da ćemo stići dovde. Stvari su se razvijale mnogo bolje nego što smo očekivali i možemo da zahvalimo bogu, majci prirodi ili nekom drugom za sve što se dogodilo", dodao je on.

Drugi teniser sveta Nadal će večeras od 23 sata igrati u finalu Ju-es opena protiv prvog na ATP listi - Novaka Đokovića.

Obojica bi da osvoje drugi trofej u karijeri na tom turniru. To će biti njihov 37. duel, a Nadal je zabeležio 21 pobedu.

"Mislim da će to biti težak meč za obojicu. On je teniser protiv koga ne želite da igrate, prvi igrač sveta, a igra na (tvrdoj)podlozi koja mu najviše odgovara", rekao je Toni Nadal.

Pogledajte još