Zavirite mu u gaće: Kakvi testisi, takav otac

Prethodne studije sugerisale su da pad testosterona može smanjiti seksualni nagon, ali sva ta energija se preusmerava na njegovo novorođenče.

Ovo je povezano s evolucijskom hipotezom nazvanom Teorija istorije života u kojoj se navodi da se parenje i roditeljstvo takmiče za ograničenu energiju koju životinje troše na reprodukciju.

Doktor Džejms Rilling sa Atlanta Emori univerziteta odlučio je da istraži povezanost između veličine testisa i roditeljstva kod muškaraca.

Veličin testisa povezana je s produkcijom sperme i nivoom testosterona.

Njegov tim analizirao je 70 očeva između 21 i 43 godine koji imaju mlađu decu. Izmerena je veličina njihovih testisa i urađena je magnetna rezonanca kako bi se pratila aktivnost u delu mozga koji implicira roditeljsku motivaciju dok je muškarac gledao fotografiju svog deteta, deteta stranca i nepoznatog odraslog čoveka.

U studiji nisu naveli precizne mere "malih" i "velikih" testisa.

Očevi su odgovorili i na pitanja koja se tiču zdravstvenog stanja njihove djece te brizi o deci pred samo spavanje.

Istraživači su otkrili da je veličina testisa kod očeva negativno povezana s područjem mozga koji se aktivira kada gleda slike svog djeteta.

Zaključeno je da muškarci koji imaju manje testise emotivnije reaguju na slike svoje dece i uključeniji su u njihov život.

Dakle, ukoliko preskoči jednu strastvenu noć, nemojte mu zameriti. Samo mu je proradio roditeljski instinkt.

Izvor: Klix.ba

Pogledajte još