Ivković: Tim ne može da izdrži ovakvu nedisciplinu!

"Zasluženo smo pobedili...Belgija je dobro počela...mi smo se vratili u prvoj četvrtini i dobili poluvreme. Sve ostalo je bilo problematično. Bilo je jako mnogo oscilacija, naročito odbrana, u detalju 'jedan na jedan', bila je ispod nivoa Evropskog prvenstva i onog kako možemo da igramo", rekao je Ivković novinarima u Ljubljani.

Srbija je pobedila Belgiju sa 76:69 i tako izborila plasman u četvrtfinale, mada se ne zna tačno sa koje pozicije. Ivković je, međutim, kazao da njegov tim ne sme toliko da greši.

"Imali smo devet grešaka koje su bila ispadanja, zatim serija ishitrenih šuteva...to ovaj tim ne može da izdrži, takvu nedisciplinu. Treba iz ovog nešto da se nauči...Nismo se tako spremali, nismo tako razgovarali, niti ima razloga da igramo tako", rekao je selektor.

Trener Srbije je kazao da se lakše razgovara i da se lakše greške ispravljaju posle pobede.

"Napravili smo dobar rezultat. Ja nisam očekivao tri pobede, niko realan nije. Sutra imamo trening i mislim da će kapiten malo da porazgovara sa igračima. Nije to ništa strašno, ali mislim da pritisak medija koji okružuju naše igrače je takav da oni to ne mogu da izdrže...Naša edukacija i košarkaško vaspitanje je u pojedinim momentima na jako niskom nivou. Lako se podlegne pritisku", rekao je Ivković.

Srbiju u petak očekuje Ukrajina. Plejmejker Stefan Marković kazao je da ekipa mora da igra bolje ako želi nešto više da uradi.

"Osim pobede, sve je bilo loše. Ne bih da budem mračan, ali pokazali smo loše lice. Ako hoćemo nešto ozbiljnije da radimo, moramo mnogo bolje...Ovo je već iza nas, imamo dan da spremimo Ukrajinu, to je naš cilj. U dobroj smo poziciji, ali je igra malo zabrinula danas", rekao je Marković.

Beta

Pogledajte još