Ružić: Još nije bilo razgovora o BG

Međutim, kako je dodao, trebalo bi i uvažiti stav i mišljenje partnera iz PUPS i JS.

Ružić je rekao da će se o toj temi razgovarati i sa PUPS i da ne treba praviti "toliku famu na koji će način PUPS reagovati".

"Mislim da i SNS na studiozan način pokušava da predupredi lomove koji nisu potrebni Beogradu", rekao je Ružić za RTS i napomenuo da postoje dva modela na osnovu kojih može doći do promene vlasti u Beogradu - putem prekompozicije ili izborima.

On je napomenuo da je za SPS funkcionisanje gradske vlasti prioritet, ali i da funkcionisanje partnerskog odnosa koji je "na nekorektnoj razini" posebno poslednjih meseci od strane lidera DS Dragana Đilasa upućuje na činjenicu da tu "ne postoji ni spososobnost ni sistemski odnos prema koaliciji".

"Ne možete se danas hvaliti rezultatima u Beogradu koji postižete zahvaljujući koalicionim partnerima iz SPS-PUPS-JS, a sutra da baciti drvlje i kamenje na tu istu SPS - to je jedan neodgovaran i infalntilan politički odnos samog lidera DS i važno je da se on zapita gde je stigao sa svojom strankom i rukovođenjem grada", naveo je Ružić.

On je naglasio da socijlisti svakako neće ugroziti funkcionisanje grada niti narušiti interes građana.

Na pitanje šta misli o promeni zakonodavstva i uvođenju neposrednog izbora gradonačelnika, Ružić je istakao da se o tome može razgovarati, ali da sada nije momenat za promenu zakona, odnosno da ne može zakon da se menja zbog Beograda, već da to treba da bude sistemski.

"To je tema za koju postoji argumentacija za i protiv, imali smo te slučajeve ranijih godina pa smo to ukinuli da ne bi imali lokalne velmože po Srbiji. O tome može da se razgovra, ali nije momenat da se sada promeni zakon zbog Beograda, već to treba da bude sistemski", rekao je Ružić, koji smatra da su izbornom zakonodavstvu svakako potrebne neke promene.


B92

Pogledajte još