Ivković: Nepotrebno nas je uhvatila euforija!

"Evidentno je da je igrače, kao i tim generalno, nepotrebno uhvatila euforija. Prerano su potpali pod pritisak, počeli da računaju sa kog ćemo mesta u ćetvrtfinale, sa kim i kako dalje. To je jedan od razloga što smo izgubili igru i potcenili poslednja dva protivnika", rekao je Ivković novinarima u Ljubljani.

Ivković je istakao da reprezentacija Srbije "treba da se vrati u realnost".

"Bez obzira na ishod meča sa Francuskom, mi smo u četvrtfinalu, što znači da bi nam bila potrebna samo jedna pobeda u seriji od sledeća tri meča kako bismo napravili istorijski uspeh i podvig za srpsku košarku. To je moje viđenje. Plasirali bismo se na Svetsko prvenstvo i sledeće godine, sa mnogo kvalitetnijim timom i nadam se manje problema i povreda, igrali na vrhunskom nivou", kazao je Ivković.

Plasman na Svetsko prvenstvo izboriće šest najbolje plasiranih reprezentacija sa EP, a ukoliko među prvih šest bude i svetski šampion Španija, na sledeću svetsku košarkašku smotru ići će i sedma ekipa iz Evrope.

Posle četvrtfinala, na EP će se igrati mečevi za plasman od 5. Do 8. mesta.

Srbija će danas od 21.00 igrati protiv Francuske u poslednjem meču druge faze Evropskog prvenstva, a selektor je rekao da smatra da njegovu ekipu čeka veoma teška utakmica.

"I francuski tim je imao dosta oscilacija. Karakteriše ih atletska građa, njihovi igrači koji prave razliku, brza igra, dosta kontranapada, kao i kreativnost Tonija Parkera koga svi ostali dobro prate. Imaju dosta iskusnih igarača, izvanredne šutere. Možda im je centarska linija nešto slabija, ali to se na ovom šampionatu ne primećuje. Ipak, nadam se da ćemo posle dve slabe utakmice odigrati jednu na očekivanom nivou", rekao je Ivković.

Selektor na utakmici sa Francuskom neće moći da računa na Stefana Markovića, pošto je plejmejker povredio leđa na poslednjoj utakmici protiv Ukrajine.

Beta

Pogledajte još