Racija u vrtiću: Krili kokain i oružje deci na dohvat ruke

Uhapšen je bračni par koji je bio na čelu vrtića

Gregorio Henli i Johana Vaskez, koji vode dečije obdanište “Fan vorld” (Zabavni svet) u Aveniji Rouzdejl”, žive na istom spratu sa svoja dva sina od šest i tri godine.

Izvori navode da je racija izvršena u 23.30 časova, tri sata nakon što je policija primetila Henlija kako diluje drogu drogu ispred zgrade. Policija je pratila vozilo, uhapsila vozača i kod njega našla 150 grama kokaina.

(old_image)

U obdaništu pronađeno oružje, novac i droga

Prilikom pretresa, u kuhinji vrtića i stanu bračnog para pronađeno je 20.000 dolara, dok su u praznom stanu u suterenu nađene tablete “oksikodona” u vrednosti od 30.000 dolara, beli prah u vrednosti od 50.000 dolara, 150 grama krek kokaina, kao i pribor za pakovanje droge.

Kako je naveo policijski izvor, oko 300 grama kokaina bilo je sakriveno u plavoj torbici za užinu “koju bi moglo da nosi dete”, a koja je pronađena u praznom frižideru, dostupnom deci iz vrtića.

(old_image)

Kutija za užinu u kojoj je bio sakriven kokain

Policija je pronašla i ključeve od stana u istoj ulici preko puta. Tamo je zaplenila 160.000 dolara, mašinu za brojanje novca i napunjeni pištolj kalibra 9 mm, koji je bio sakriven u polici za televizor.

Roditelje koji su u četvrtak doveli decu u vrtić na vratima je sačekala poruka: “Kasno sinoć imali smo hitan slučaj u porodici i nisam mogao da vas obavestim. “Zabavni svet” danas neće raditi. Izvinite zbog neprijatnosti.”


Blic

Pogledajte još