Subotičanki kod veterinara naplatili "savet uz lek"

Ona za 021 kaže da je ovu stavku primetila tek nedavno kada je čisteći novčanik naišla na fiskalni račun koji je dobila kada je kupovala tablete za kučiće.

"Otišla sam tamo i tražila tablete "Dehinok", na šta mi je žena na šalteru rekla da nemaju te, već neke druge. Potom sam pitala da li su te druge tablete istog sastava i da li se doziraju na isti način, a kada mi je odgovorila potvrdno kupila sam lek i otišla", kaže ova Subotičanka dodajući da joj niko nije dao do znanja da će je ovaj savet koštati.

U veterinarskoj stanici "Veterinar" u Subotici potvrdili su nam da naplaćuju ovu uslugu i da se bez nje ne može kupiti lek.

"Mi nismo veterinarska apoteka, što znači da mi ne prodajemo lekove. Kod nas stranka dođe, objasni šta je problem, mi saslušamo i na osnovu toga damo savet. Nakon toga naplatimo savet i naplatimo lek", kaže za 021 vlasnica stanice. Ona je dodala da se ova ustanova bavi uslužnom delatnošću, a da je u ovom slučaju to bilo uputstvo za upotrebu leka, odnosno savet.

Predsednik Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine Goran Papović rekao je za 021 da se još uvek nije susreo sa ovakvim slučajem.

"Prvi put čujem za tako nešto i ne znam da li je iko informisao građane o tome da se ovakve stvari dešavaju. Ono što je očigledno je da se ljudi dovijaju na razne načine", prokomentarisao je kratko Papović.

On je dodao da će proveriti slučaj i obaviti razgovore sa nadležnim institucijama.

Izvor: 021.rs

Pogledajte još