SPO: Pajtić u strahu za svoju političku sudbinu

SPO navodi da najava Pajtića, zamenika predsednika DS da će, u slučaju pokušaja smene gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa DS organizovati proteste "predstavlja strah za sopstvenu političku sudbinu, a ne sudbinu aktuelnog predsednika DS".

"Pajtić, kao iskusan političar, veoma dobro zna da posle prekomponovanja vlasti u Beogradu slede pokrajinski izbori u Vojvodini, ma koliko se on i njegovi saborci odupirali tome", navodi se u saospstenju.

Pajtić je juče najavio da će DS pozvati Beograđane na miran protest, ako u Skupštini grada bude pokrenuta inicijativa za smenu Đilasa.

Pokrajinski odbor SPO je odbacio kritike DS na prekomerno zapošljvanje u Novom Sadu istakavši "da upravo demokrate drže neslavan rekord u broju zaposlenih u jednom danu" jer je "1. septembra prošle godine u novosadskom "Gradskom zelenilu" zaposleno čak 130 radnika."

Ta stranka u saopštenju pita Pajtića "zašto poslednjih godinu dana Vojvođani zgradu Banovine nazivaju „Sigurnom žutom kućom" i koliko članova DS-a, udomljeno u Banovini od poslednjih izbora do danas". Pokrajinski SPO tvrdi da se "radi o kadrovima koji su izgubili pozicije u republičkim ministarstvima, raznim fondovima i u vojvođanskim opštinama gde DS više nije u vlasti".

Novosadske demokrate pozvale su pre dva dana vladajuće stranke da građanima objasne da li pod smanjenjem troškova javnih preduzeća podrazumevaju zapošljavanje više od 600 svojih članova, nastavivši da oštro kritikuju rad gradonačelnika Miloša Vučevića.

Gradski odbor DS u saopštenju tvrdi da je gradonačelnik Miloš Vučević (SNS) za godinu dana koliko je na vlasti u Novom Sadu postigao "katastrofalne rezultate" i da to pokušava da sakrije.

Izvor: Kurir

Pogledajte još