Nasilno oduzimanje zemlje: Neuspela eksproprijacija zaustavila radove na Koridoru

Prema njegovim rečima, vlasnici pomenute parcele su i njegova dva brata, a kako je cela porodica bez posla, bave se zemljoradnjom i od toga žive.

Mi smo zahvaljujući toj zemlji uspeli da organizujemo život i ne tražimo ništa od države, a sada ona hoće da nam je uzme i na ime toga da novčani iznos koji je veoma mali", naveo je Tošković. On ističe da je zahtevao zamenu zemljišta, kako bi nastavio da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, međutim, nadležni u Koridorima nisu hteli da čuju, jer to nije bila praksa ni do sada.

Radnici koji rade na izgradnji auto-puta su mi srušili bunar, udaljen od kuće 500 metara, slučaj sam prijavio policiji 19. jula, a na kraju sam optužen za podnošenje lažne prijave", navodi dalje Tošković. On kaže da će nadležni iz pravne službe za urbanizam grada Čačka doći sutra zajedno sa policijom kako bi mu oduzeli imovinu, jer je rešenje već izdejstvovano i to bez novčane nadoknade. Tošković, takođe naglašava, da su još danas dolazili pripadnici policije kako bi se informisali da li on poseduje oružje, odnosno da li će se protiviti najavljenom postupku.

U policiji su mi takođe rekli da sutrašnji čin ne sme da se snima, a ja se pitam zašto se boje javnosti u radu, kada svoje poslove ovavljaju po zakonu. Sutra će mi oduzeti zemlju protivzakonito a auto put mi je došao do uduta", rekao je on.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Pogledajte još