Ivković: izgubili smo posle prve četvrtine!

"Izgubili smo utakmicu već posle prve četvrtine kada je naša odbrana igrala bez reakcije. Bilo je jasno da nemamo ritam i organizaciju igre. Izgledalo je da dva tima igraju u dve različite brzine", rekao je Ivković posle meča.

Srbija je danas izgubila od domaćina takmičenja, Slovenije sa 92:74 u prvoj utakmici razigravanja za plasman na Evropskom prvenstvu.

Srbija će se tako u subotu boriti za sedmo mesto na EP, koje međutim vodi na Svetsko prvenstvo, a taj plasman je bio jedan od ciljeva tima pred takmičenje u Sloveniji.

Ivković je ocenio da je drugo poluvreme bilo bolje, da je bilo prilika da Srbija smanji prednost Slovenije, ali da je to bilo teško izvesti.

"Imamo sada vremena da se spremimo za bitnu utakmicu i poslednju šansu za plasman (na Svetsko prvenstvo)", kazao je Ivković.

Selektor Srbije je rekao da će posle ovog poraza on i stručni štab reagovati, ali da je ekipi potrebna podrška, a ne samo kritika.

"Uložili smo veliki trud i mislim da će nam biti osnovni motiv kvalifikovati se na Svetsko prvenstvo. Možemo u Španiji da budemo ozbiljan tim, samo da nas zaobiđu povrede i da dodamo malo iskustva", rekao je Ivković.

Beta

Pogledajte još