Čačak: Zloglasni šinteri iz Požege i dalje haraju

Šinteri iz Požege su dospeli u žižu javnosti pre nekoliko meseci kada su aktivisti za zaštitu životinja saopštili da je od početka rada pa do danas u toj ustanovi ubijeno preko 7.500 pasa. Psi žive u katastrofalnim uslovima, bolesni i izgladneli.

"Podneli smo nekoliko krivičnih prijava zbog zlostavljanja pasa, ali sve to ide jako sporo. U azilu u Požegi nemaju osnovne uslove. U istom boksu su zatvoreni mužjaci i ženke koje su u teranju, krupni i sitniji psi koji često budu meta ovih prvih, neki od njih ne mogu da dohvate hranu, prljavo je...horor. Kada pokušate nešto da im kažete oni prete, ne dozvoljavaju slikanje, bahati su i neprijatni,"
kaže Danka S. iz Ivanjice.

Ona je, kako tvrdi, preko pedeset pasa izvukla iz azila, ali nekima, nažalost nije mogla da pomogne.

"Nasilno se ponašaju prema psima. Video sam psa kako mu izlazi pena na usta, očigledno je bio otrovan ali mu nisu dali injekciju da ga uspavaju nego se onako mučio. U jednom boksu je bilo mrtvo štene. Stvarno sam bio šokiran, kakva bre humanost. Užas," kaže dvadesetčetvorogošnji Janko G.

"Mog psa su uhvatili ispred kuce , kad sam otišla po njega bio je izgladneo, neveseo, imao je pet kila manje. Mislila sam da će uginuti, jedva smo ga povratili,"
svedoči Ivana M.

Izvor: OZON PRESS , Blic

Pogledajte još