Diamond Life 2

Sinoć je u punoj bašti  Centra "Sava" održana žurka pod nazivom ’’Diamond Life 2’’. Na ovoj rođendanskoj žurci Marka Nastića, kao glavna zvezda večeri nastupao je Umek. Svi  koji su se plašili da će Umek raditi minimal, mogli su da odahnu, jer je ovaj slovenački DJ stalno balansirao između hard techna, electra, i minimal-a. Set je bio tvrđi od onog na EXIT-u kada je Umek uglavnom radio minimal, da bi poslednjih pola sata puštao techno hitiće za ’’dizanje mase’’, poput, sada već pohabanog, hita ’’Learn How to Do It’’.
Već od tri sata posle ponoći muziku pušta Nastić, koji, takođe, pravi fuziju hard i tribal techna, minimala i electra.
Muziku kakva se slušala tradicionalno na Nastićevim rođendanima (a to je uglavnom hard techno), ili kakvu nam je Umek plasirao u Hangarima u novembru 2004.godine, možemo polako da zaboravljamo, jer kako je Kristijan (Cristian) Varela rekao ’’Tvrdi techno je prevaziđen’’.
Tradicija techno muzike se, naravno, menja. Vladala je podela na čiste žanrove i znalo se šta koji DJ pušta. Sada je raznolikost i mešanje svih stilova, s jedne strane neka vrsta umeća, a sa druge – trend. Za mnoge je ovo dobra vest, ali ne i za strastvene obožavaoce hard techna.
Svi  koji su došli da u bašti " Centra "Sava potroše višak energije i da popiju mnogo vode, dobro su se proveli. U očekivanju stranih, inovativnih DJ-eva koji će posetiti Beograd, ovu žurku ocenjujemo četvorkom, sa velikim +. 

Sve fotografije sa ovog događaja pogledajte ovde

Nada Veljković
Foto: Marko Risović

Pogledajte još