LGBT: Parada ponosa u subotu u 10 ujutro, dođite neupadljivi

Skup i šetnja Nemanjinom, ulicama Kneza Miloša i Masarikovom, i nazad do Manježa, prijavljen je MUP-u, rekao je aktivista Goran Miletić, dodajući da još ne znaju da li će policija iz bezbednosnih razloga zabraniti Prajd 2013.

Konferencija za štapu organizovana je kako bi se učesnicima Prajda dale tehničke instrukcije o dolasku na skup.

Ulazak u park Manjež biće moguć isključivo između devet i 10 časova pre podne, na punktovima na kojima će se vršiti provera: Trg Slavija, iz pravca Nemanjine ulice i kod restorana "London", na uglu ulica Kneza Miloša i Kralja Milana.

"S obzirom na to da će skup biti zatvoren, nije moguće priključiti se šetnji nakon deset časova ",
navode organizatori.

Na samom ulazu na skup, policija će vršiti proveru, stoga svako ko dolazi, mora imati ličnu kartu ili neki drugi identifikacioni dokument.

U Beogradu će toga dana biti znatno pojačano prisustvo policije, procenjuju organizatori, iako od MUP-a nisu dobili nijednu konkretnu informaciju.

"Preporučujemo da se na skup dođem javnim prevozom ili pešice. Treba izbegavati male ulice i prečice, kao i kretanje u većim grupama. Najbolje je da se sa sobom ponese što manje stvari i da garderoba ne bude upadljivih boja, bez obeležja LGBT pokreta kao što su bedževi, zastave ili transparenti, jer će policija da ih oduzima na ulazu u park"
, rekao je aktivista Boban Stojanović.

Organizacioni odbor će obezbediti promotivni materijal koji će deliti na skupu.

Izvor: Blic

Pogledajte još