Parapark: Reši zagonetke i pobegni iz sobe, sada i u realnom životu!

Televizor prikazuje broj 265. U sobi je drveni dečji krevet i raščupana lutka Rozika. Negde su i skrivena vrata iza kojih se krije još više zagonetki. Sat lagano otkucava.

U mračnoj prostoriji čuju se mačji krikovi. Odzvanja i jezivi zvuk testere.

Podseća na atmosferu horora "Slagalica strave". Svaki deo sobe krije neki delić slagalice, a njeno rešenje je spasonosni beg iz zaključane sobe. Reč je o potpuno novoj vrsti zabave u gradu koja se zove Parapark. To je igra zagonetki, koja je u susednu Hrvatsku stigla iz Mađarske.

Pravila su jednostavna. Vi uđete u sobu, mi vas zaključamo i imate jedan sat da se oslobodite. Mogu igrati timovi od dve do pet osoba. Beg je uvek timski rad i rezultat koordiniranog rada – poručile su koordinatorke Ivana Vrhovec i Marina Njivojda, te dodale kako Parapark nije soba strave u kojoj vam se ledi krv u žilama, nego se adrenalin podiže odgonetanjem zagonetki. Postoje dve sobe. Broj 5 je, kažu oni koji su isprobali igru, nešto lakša od sobe broj 113.

"Zarobljenici" imaju voki-toki ako žele odustati i ranije izaći iz sobe, a postavljen je i videonadzor pomoću kojega koordinatorke prate situaciju.

Kreator igre je Mađar Atila Giurkovics, a Parapark u Zagrebu prvi je u celom regionu.

– Igra je, zapravo, čista logika. Mogu je igrati stariji od 14 godina i svi koji su je isprobali, oduševili su se. Ja još nisam pokušala jer imam fobiju od malog prostora – rekla je voditeljka Kristina Žulj, rodom iz Mađarske, a, za razliku od nje, Ivana i Marina odvažile su se na igru i ističu da je izvrsna jer je drugačija i avanturistička.

Službeno je soba otvorena od ovog vikenda, a radno vreme je od 12 do 22 sati, svakoga dana, osim ponedeljka. Cena je 250 kuna (oko 35 evra) za grupu od 2 do 5 osoba, a svi zainteresovani, koji su odvažni i željni avanture rešavanja zagonetki, mogu rezervisati termin putem telefonskog broja ili elektronske pošte koja se nalazi na njihovim internet stranicama.

Izvor: Vecernji.hr

Pogledajte još