Toplane tvrde da su spremne za zimu

On je agenciji Beta kazao da su remonti toplana skoro završeni, tako da će tehnički svi sistemi biti spremni za grejnu sezonu.

Stojanović nije mogao da precizira koliko potrošači duguju toplanama, ali je kazao da je skoro u svim gradovima povećan procent naplate.

"Dobro je što se našlo rešenje za višegodišnje nagomilane dugove toplana prema Direkciji za robne rezerve", kazao je Stojanović i dodao da je u toku potpisivanje reprograma dugovanja za mazut.

Prema njegovim rečima, najveći broj toplana u Srbiji je potpisao reprogram i za gas, ali pitanje kamata nije još rešeno u potpunosti.

Cene grejanja u budućnosti će se, kako je istakao Stojanović, formirati isključivo prema vladinoj uredbi o najnižim i najvišim cenama toplotne energije, a u skladu sa rastom cena energenata.

Direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić rekao je agenciji Beta da je u završnoj fazi potpisivanje ugovora o reprogramu dugovanja za mazut s toplanama u Srbiji.

Prema njegovim rečima, 38 toplana u Srbiji Robnim rezervama duguje za oko 50.000 tona mazuta za prošlu i pretprošlu godinu.

Izvor: Beta

Pogledajte još