POMOZITE: Vlasnica smeštena u starački dom, njeni ljubimci ostali nezbrinuti

Gospođa ih je našla na ulici, i obzirom da je ženku udario auto i prednja desna noga joj je bila polomljena, rešila je da ih skloni sa ulice. Uprkos tome što je dvoipogodišnjoj kujici noga loše srasla, ona potpuno nesmetano trčkara oko svog jednogodišnjeg sina, koji je pravi vragolan.

Ono što je gospođu opčinilo bila je njihova međusobna ljubav.

Situacija se potpuno preokrenula pre dve nedelje, kada je porodica gospođu smestila u starački dom. Njen sin je u Sloveniji i nije mogao da preuzme brigu o psima, pa su to učinile, i još uvek čine, komšije.

(old_image)

Svakodnevno im donose hranu, ali niko od njih nije u mogućnosti da im, iako su hladni dani već stigli, pruži konačno utočište.

Udruženje Beta iz Zaječara preuzelo je na sebe odgovornost da udomi ove mezimce, a njihova aktivistkinja Ivana Đokić rekla nam je da im vreme baš i ne ide na ruku:

-Komšije su rekle da će ih hraniti još 3, 4 nedelje, a kako kreće loše vreme sve češće nas zovu da psima što pre nađemo dom. Ne želimo da budu pušteni jer su divnog karaktera. Iskreno se nadamo da će se neko javiti i da će ih udomiti zajedno, jer se obožavaju. Mi ćemo ih sterilisati i kastrirati, ali nam je pomoć oko udomljavanja neophodna…

(old_image)

Ako biste želeli da prihvatite ovu slatku odgovornost i budete vlasnik ove četvoronožne porodice, možete se javiti Udruženju Beta, čiji će vam volonteri dati malo više informacija o samoj proceduri.

Svi vi koji ste tužno odmahnuli glavom pomislivši da je Zaječar daleko, ne brinite, Betinim vrednim aktivistima nije problem da pse dovezu u vaš grad.

Izvor: Životinje.rs

Pogledajte još