Troicki: Sve svoje nade polažem u sudije u Lozani!

"Osećam olakšanje što napokon imamo datum suđenja i što je već sledeće nedelje. Puno vremena sam čekao početak suđenja, za to vreme sam pokušavao da ostanem skoncentrisan i nastavio sam sa treninzima", rekao je Troicki.

Troicki je suspendovan na 18 meseci zbog nepojavljivanja na anti-doping kontroli na Masters turniru u Monte Karlu. Njega je kontrolor turnira optužio da je odbio da da uzorak krvi za test, dok teniser i njegov trener Džek Reader tvrde da mu je kontrolor rekao da može da preskoči test bez ikakvih posledica.

Ovo je najteža presuda ikad data teniseru za prvi prekršaj i ako ostane na snazi Troicki neće moći da igra do početka 2015. godine.

Troicki je dodao da će lično prisustvovati suđenju u Lozani.

"Borim se za istinu i to ću raditi najbolje što umem. Osećam se uvereno. Čitajući sve papire sa prošlog suđenja u Londonu ja ne mogu da razumem zašto sam kažnjen, pogotovo ovako strogo", kazao je srpski teniser.

Na pitanje šta očekujete od suđenja, Troicki je kazao da se nada da će sud oboriti prethodnu odluku.

"Stvarno se nadam da će oboriti prethodnu odluku. Ništa loše nisam uradio, sem što sam pratio instrukcije ant-doping kontrolora. Čak sam tražio da se doktor dovede u sobu, ali ona je rekla da je ona glavna i pokazala mi diplome. Stalno mi je govorila 'ne brini', imao sam poverenja u nju. Imao je Džek (Reader), koji je bio samnom pola vremena koje sam proveo sa njom", rekao je on.

"Sve svoje nade polažem u sudije u Lozani. Nadam se da će doći do istine. Ne želim ni da razmišljam o drugačijem ishodu", dodao je Troicki.

Pojedni teniseri već su potpisali dokument kojim zahtevaju nova pravila za anti-doping kontrolu.

"Novak (Đoković) je prvi koji je potpisao. Igrači zahtevaju da supervizor turnira ili ATP tur menadžer mogu biti pozvani u sobu za ant-doping kontrolu ako tamo ima problema. Igrači su zabrinuti, ovo što se deslio meni može svakome da se desi", kazao je Troicki.

Troicki je bio u Beogradu za vreme polufinala Dejvis kupa između Srbije i Kanade, ali mu nije bilo dozvoljeno da uđe u halu.

"Bio sam jako srećan zbog njih, zbog nas. Znam da svi žele da se vratim i ja volim da igram sa njima. Oni su pre svega dobri ljudi, a onda dobri igrači. Kada je Janko (Tipsarević) posvetio pobedu meni, a Novak (Đoković) uzeo mikrofon i rekao ljudima u hali da viču moje ime ja sam počeo da plačem kao nikad pre u životu", kazao je Troicki.

Beta

Pogledajte još